Witold Kepinski - 03 oktober 2024

CPP Investments en GIC bundelen hun krachten met Equinix

Equinix, een wereldwijd digitaal infrastructuurbedrijf, heeft aangekondigd dat het een joint venture (JV)-overeenkomst is aangegaan met GIC en Canada Pension Plan Investment Board (CPP Investments). Deze samenwerking heeft als doel om meer dan 15 miljard dollar op te halen om het xScale-datacenterportfolio van Equinix te versnellen en zo te voldoen aan de stijgende vraag die wordt aangestuurd door kunstmatige intelligentie (AI) en cloud computing.

CPP Investments en GIC bundelen hun krachten met Equinix image

De JV zal zich richten op de ontwikkeling van nieuwe, state-of-the-art xScale-faciliteiten in de Verenigde Staten, waarmee meer dan 1,5 gigawatt aan capaciteit wordt toegevoegd voor hyperscale-klanten. Deze uitbreiding zal de bestaande hyperscale joint venture-portefeuille van Equinix aanzienlijk versterken, die al Europa, Azië-Pacific en Amerika omvat.

Belangrijkste hoogtepunten:

  • Strategisch partnerschap: CPP Investments sluit zich aan bij het bestaande partnerschap van Equinix met GIC. Dit is de eerste joint venture tussen Equinix en CPP Investments.
  • Aanzienlijke investering: de JV is van plan om meer dan 15 miljard dollar op te halen om de ontwikkeling van nieuwe xScale-datacenters te financieren.
  • Uitgebreide capaciteit: de nieuwe faciliteiten voegen ruim 1,5 gigawatt aan capaciteit toe en voldoen daarmee aan de groeiende behoeften van hyperscale-klanten.
  • Wereldwijd bereik: de xScale-datacenters van Equinix bieden directe verbinding met een groot ecosysteem van bedrijven en cloud serviceproviders, waardoor naadloze wereldwijde activiteiten mogelijk zijn.
  • Duurzaamheid: Alle xScale-datacenters worden ontworpen om te voldoen aan hoge normen voor energie-efficiëntie en het LEED-certificaat te behalen.

Waarom dit belangrijk is:

De snelle groei van AI en cloud computing zorgt voor een ongekende vraag naar datacentercapaciteit. Door de krachten te bundelen met GIC en CPP Investments, is Equinix goed gepositioneerd om aan deze vraag te voldoen en de digitale transformatie van bedrijven wereldwijd te ondersteunen. Dit strategische partnerschap stelt hyperscale bedrijven in staat om hun kernwerklasten te implementeren en te profiteren van directe interconnectie met een enorm ecosysteem van bedrijven en cloud serviceproviders.

ALSO BW tm 16-10-2024 Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024
Schneider Electric Impact 09-2024 V2 BN en BW

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!