Witold Kepinski - 03 oktober 2024

Oracle schikt geschil met NetSuite klant

In een recente ontwikkeling heeft Oracle, eigenaar van het bedrijfssoftwareplatform NetSuite, een juridische strijd met een van zijn klanten buiten de rechtbank beslecht.

Oracle schikt geschil met NetSuite klant image

River Supply Inc. (RSI), een leverancier van bouwmaterialen, had Oracle aangeklaagd wegens vermeende misleidingen rond de verkoop en implementatie van NetSuite-software zo meldt The Register.

Na een lange juridische strijd, die begon in 2022, hebben beide partijen besloten om tot een schikking te komen. De details van deze schikking zijn niet bekendgemaakt, maar het lijkt erop dat beide partijen bereid waren om concessies te doen om een einde te maken aan de juridische procedures.

De oorspronkelijke aanklacht

In de oorspronkelijke aanklacht beweerde RSI dat Oracle had beloofd een complete en werkbare ERP-oplossing te leveren, maar dat de geleverde software niet aan de verwachtingen voldeed. De leverancier van bouwmaterialen klaagde over vertragingen in het project, ontbrekende functionaliteit en misleidende verkooppraktijken van Oracle. RSI eiste een schadevergoeding van meer dan 970.000 dollar.

Juridische strijd

De juridische strijd tussen beide partijen was langdurig en complex. De rechter had eerder al een deel van de claims van RSI afgewezen, maar de kern van de zaak, namelijk de vraag of Oracle zijn contractuele verplichtingen was nagekomen, bleef staan.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024
ALSO BN + BW tm 16-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!