Witold Kepinski - 03 oktober 2024

AT&T en Broadcom in bittere strijd over VMware contract

De relatie tussen de telecomgigant AT&T en softwarebedrijf Broadcom is ernstig verslechterd, zo blijkt uit een recente juridische strijd. AT&T beweert dat Broadcom de prijzen voor VMware-licenties met maar liefst 1.050% heeft willen verhogen, wat neerkomt op een jaarlijkse prijsstijging van miljoenen dollars.

AT&T en Broadcom in bittere strijd over VMware contract image

Daarnaast zou Broadcom volgens AT&T andere leveranciers beïnvloeden om de migratie naar alternatieve software te bemoeilijken, zo meldt The Register.

In een e-mail die als bewijs is overgelegd in de rechtszaak, beschrijft AT&T hoe Broadcom een nieuw contractvoorstel heeft gedaan dat de kosten voor VMware-licenties met een factor tien zou verhogen. Dit terwijl AT&T al jaren een klant van Broadcom is en een langdurige relatie met het bedrijf heeft.

Migratiebelemmeringen

Naast de enorme prijsstijging, beweert AT&T dat Broadcom actief probeert om de migratie naar alternatieve software te belemmeren. Volgens AT&T zou Broadcom bepaalde leveranciers onder druk zetten om geen producten aan te bieden die kunnen worden gebruikt als vervanging voor VMware.

De situatie heeft AT&T voor een moeilijke keuze gesteld. Enerzijds kan het bedrijf de exorbitante prijzen van Broadcom accepteren, anderzijds zou een migratie naar een andere oplossing zeer kostbaar en tijdrovend zijn. AT&T schat dat de migratie naar een alternatief systeem al snel 40 tot 50 miljoen dollar kan kosten.

Bredere implicaties

Deze juridische strijd tussen AT&T en Broadcom heeft gevolgen die verder reiken dan de twee bedrijven zelf. De zaak werpt een licht op de groeiende macht van grote techbedrijven en de impact die zij kunnen hebben op hun klanten. Daarnaast onderstreept het de complexiteit van het overschakelen naar nieuwe software-oplossingen, vooral wanneer deze diep geïntegreerd zijn in bestaande IT-infrastructuren.

Het is nog afwachten hoe deze juridische strijd zal aflopen. De uitkomst van de zaak kan belangrijke gevolgen hebben voor de onderhandelingspositie van grote bedrijven ten opzichte van softwareleveranciers. Daarnaast kan het de aanleiding zijn voor een bredere discussie over de concurrentiepositie binnen de IT-industrie.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 ALSO BW tm 16-10-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-5 | 30-09 tm 07-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!