Martijn Kregting - 03 oktober 2024

Axians wordt trusted advisor Exact software bij Energie Beheer Nederland

Energie Beheer Nederland (EBN) heeft de samenwerking met Axians verlengd voor 4 tot 8 jaar op de gebieden van hosting, onderhoud en beheer van de Exact applicaties. Het gaat om de tweede verlenging van de samenwerking met de IT-dochter van VINCI Energies Nederland.

Axians wordt trusted advisor Exact software bij Energie Beheer Nederland image

Martin Hoff, CIO bij EBN, en Niko Brouwer – directeur bij Axians - ondertekenen de contracten voor een hernieuwde samenwerking op Exact-gebied.

Het akkoord betekent dat Axians minimaal de komende vier jaar de hosting, het onderhoud, het beheer, de doorontwikkeling en de support van de Exact-applicaties van EBN verzorgt. Zo moeten de financiële processen van EBN naadloos blijven aansluiten op de groei die de organisatie doormaakt op gebied van de financiële besturing van alle energie transitie-activiteiten. Axians-directeur Niko Brouwer stelt verheugd te zijn dat EBN opnieuw voor Axians gekozen heeft als strategische IT-partner.

Groei als organisatie

EBN, een onderdeel van de Nederlandse staat – zet zich in om de uitvoering van het Nederlandse energie- en klimaatbeleid te helpen versnellen. De missie van de organisatie is om samen sneller naar een duurzaam energiesysteem te ontwikkelen. Met de groei van het belang van die missie groeit ook EBN als organisatie, wat noopt tot een strategische IT-partner die mét EBN die groei kan faciliteren. CIO Martin Hof van EBN stelt veel vertrouwen te hebben in de verdere samenwerking met Axians.

Brouwer stelt dat Axians de komende jaren verder bouwt aan een toekomstbestendig en flexibel financieel systeem, geleverd vanuit de eigen Axians-AppCloud. Dit omvat de financiële software van Exact, aangevuld met klantspecifieke oplossingen voor extra efficiëntie zoals Lucanet, Scan Sys en diverse eigen oplossingen en add-ons van Axians.

Op de foto staand v.l.n.r:

Paul Möllers – Product owner Finance bij EBN
Hans Swinkels – Business development manager bij Axians
Charles Gevers – Manager Procurement bij EBN
Joop van Lingen – Business Unit Directeur bij Axians

ALSO BW tm 16-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!