Witold Kepinski - 05 oktober 2024

TMC investeert in embedded software- en firmware bedrijf Open Pixel Systems

Hightech consultancybedrijf TMC versterkt het partnership met Open Pixel Systems (OPS), een snelgroeiend Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in end-to-end embedded software- en firmware ontwikkeling en -integratie. OPS is een spin-off bedrijf van TMC, opgericht in 2020 door employeneurs van TMC. Na een nauwe en succesvolle samenwerking tussen beide partijen, investeert TMC nu samen met de oprichters in OPS. Dit is een succesvol voorbeeld van hoe TMC’s Employeneurship model bijdraagt aan technologische innovatie op grotere schaal, en tegelijkertijd technisch toptalent motiveert om ondernemerschap te omarmen.

TMC investeert in embedded software- en firmware bedrijf Open Pixel Systems image

OPS werd opgericht door ex-TMC employeneurs Bram Vlerick en Benoit Catteau, samen met de ondersteuning van Jaskaran Sandhu, COO van TMC België. Sindsdien heeft OPS snel een sterke reputatie opgebouwd door bedrijven te helpen hun software met de fysieke wereld te integreren via hardware. OPS springt in het gat met cruciale expertise voor bedrijven die weliswaar geweldige software-ideeën hebben, maar de interne kennis missen om deze met hardware te integreren of moeite hebben met de laatste fase van productintegratie. OPS is een vertrouwde partner geworden voor grote technologiebedrijven in Oost- en West-Vlaanderen die hardware en software naadloos willen combineren. In slechts een paar jaar tijd heeft het bedrijf meer dan 1,5 miljoen euro aan jaarlijkse omzet behaald, wat de prominente positie van OPS in de embedded systems-markt kracht bijzet.

OPS behoudt identiteit

OPS zal onder zijn huidige naam en identiteit blijven opereren, en zo het TMC-merk worden voor complexe embedded system projecten. De oprichters blijven aan het roer, waarbij Jaskaran Sandhu de dagelijkse leiding van OPS, als CEO, (verder) opneemt. OPS zal profiteren van TMC’s sterke positie op de wereldmarkt, het internationale bereik en grote pool van hooggekwalificeerde employeneurs.

Middelen om te groeien

De investering stelt OPS in staat om ambitieuzere projecten aan te nemen, terwijl TMC zijn portfolio van hoogtechnologische expertise verder uitbreidt. "TMC gaf ons het platform en het vertrouwen om OPS op te richten, en we hebben de afgelopen vijf jaar een succesvolle samenwerking gehad. Nu we aan de start staan van de volgende fase, is TMC de voor de hand liggende keuze als partner. Het is geweldig om weer deel uit te maken van de TMC-familie," aldus Bram Vlerick, medeoprichter van OPS.

Emmanuel Mottrie, CEO van TMC Group, voegt toe: "OPS heeft een reputatie opgebouwd als betrouwbare probleemoplosser en het niveau van expertise dat zij bieden op het gebied van embedded systems is ongeëvenaard. We zijn ontzettend trots om het talentvolle team van OPS - opnieuw - welkom te heten bij de TMC Group. Samen kunnen we nog sterkere oplossingen bieden en ervoor zorgen dat OPS de middelen heeft om te groeien en aan de toenemende vraag te voldoen."

ALSO BW tm 16-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 28-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!