Witold Kepinski - 04 oktober 2024

DCG neemt Master IT over

De Complementair Groep (DCG) maakt bekend dat Master IT, een Microsoft-opleider, zich heeft aangesloten bij De Complementair Groep (DCG). Deze strategische acquisitie versterkt de positie van DCG als snelgroeiende opleidingsgroep binnen de opleidingsmarkt in Nederland. Het merk Master IT blijft bestaan en zal haar aanbod in IT-opleidingen en trainingen op basis van de Active Learning lesmethode verder blijven ontwikkelen en uitbouwen.

DCG neemt Master IT over image

De onderneming heeft een reputatie opgebouwd als gespecialiseerde aanbieder van geaccrediteerde Microsoft-trainingen voor IT-professionals en eindgebruikers. Met een focus op officiële certificeringen van Microsoft behoort Master IT tot de top 5 Microsoft-opleiders in Nederland.

Master IT biedt onder de naam Active Learning haar eigen unieke lesmethode aan. Dit zijn intensieve individuele opleidingen, ondersteund door een ervaren docent en praktijkgerichte lesmaterialen. Daarmee profiteren studenten en professionals van persoonlijke begeleiding, live instructiesessies, praktijk-opdrachten en een breed scala aan digitale leermiddelen.

De flexibele startmomenten en studiemogelijkheden van de Active Learning methode worden door de cursisten als zeer prettig ervaren. Zij kunnen dagelijks een cursus starten en zelf hun lesplanning indelen rondom hun vaak dagelijkse drukke werkzaamheden.

Uitbreiding assortiment

Master IT zal zich als opleider blijven onderscheiden door te focussen op het uitleveren van Active Learning cursussen voor IT-professionals en IT-eindgebruikers. Om de huidige klanten nog beter te bedienen wordt het assortiment van Master IT uitgebreid met de Flex cursussen van DCG-merk Vijfhart IT-Opleidingen. Door de aansluiting bij DCG krijgt Master IT tevens toegang tot een breed assortiment klassikale en zelfstudie opleidingen.

Blended role based opleidingspaden

De overname van Master IT biedt DCG de mogelijkheid om het role-based portfolio verder uit te breiden met flexibele opties. Naast de integratie van Active Learning worden vanuit DCG-merk Winc Academy sinds kort ook zelfstudie opleidingen opgenomen in de blended propositie, inclusief de klassikale opleidingen van Vijfhart. Hiermee kan DCG nog beter inspelen op de veranderende marktvraag naar minder tijd in de klas, terwijl de gestelde leerdoelen toch worden behaald.

Bastiaan Janssen, CEO van DCG: “Wij zijn blij met de toevoeging van Master IT. Het is een mooi bedrijf met enthousiaste mensen en daarnaast een top 5 speler in de IT-opleidingsmarkt met een solide reputatie als Microsoft-opleider. De acquisitie van Master IT stelt ons in staat om onze impact op de IT-opleidingsmarkt verder te vergroten.”

Dennis van den Bos, CEO van Master IT: “De aansluiting van Master IT bij DCG voelt als een logische stap. Dit gaat meer mogelijkheden brengen voor onze eigen mensen en klanten om te blijven leren en groeien. Ik kijk ernaar uit om met de expertise van DCG onze groei te versnellen, een breder publiek te bereiken en onze positie in de markt verder te verstevigen.”

Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!