Witold Kepinski - 05 oktober 2024

Cisco investeert miljoenen in AI-startup CoreWeave

De techgigant Cisco Systems is in gesprek om te investeren in de snelgroeiende cloud-AI startup CoreWeave, zo meldt Bloomberg. CoreWeave, momenteel gewaardeerd op 23 miljard dollar, is een populaire keuze in de AI-wereld dankzij haar gespecialiseerde cloud computing diensten, die speciaal zijn ontworpen voor rekenintensieve taken zoals kunstmatige intelligentie.

Cisco investeert miljoenen in AI-startup CoreWeave image

Met deze potentiële investering zet Cisco een nieuwe stap in zijn strategie om een leidende rol te spelen op het gebied van kunstmatige intelligentie. CoreWeave's expertise op het gebied van cloud-gebaseerde AI-oplossingen past naadloos bij Cisco's eigen ambities om zijn klanten te voorzien van geavanceerde technologieën.

CoreWeave, dat in 2017 werd opgericht, heeft in korte tijd een indrukwekkende groei doorgemaakt. Het bedrijf heeft onlangs een financieringsronde van 1,1 miljard dollar afgerond, waarmee de waardering naar 23 miljard dollar steeg. CoreWeave heeft grote plannen voor de toekomst en overweegt een beursgang in de eerste helft van 2025.

Naast Cisco is ook chipmaker Nvidia een belangrijke investeerder in CoreWeave. Nvidia heeft meer dan 100 miljoen dollar geïnvesteerd in het bedrijf, onderstrepend het belang van krachtige graphics processing units (GPU's) voor AI-toepassingen.

Cisco AI ambities

Cisco heeft de afgelopen jaren meerdere stappen gezet om zijn positie in de AI-markt te versterken. Naast de potentiële investering in CoreWeave heeft het bedrijf ook grote overnames gedaan, zoals die van Splunk en Robust Intelligence. Deze overnames tonen aan dat Cisco serieus bezig is met het bouwen van een uitgebreid AI-portfolio.

De investering van Cisco in CoreWeave kan een belangrijke katalysator zijn voor verdere groei in de AI-sector. Door de krachten te bundelen kunnen beide bedrijven hun klanten nog betere oplossingen bieden en de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie verder versnellen.

Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Novutech BN+BW 23-09 tm 14-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!