Witold Kepinski - 07 oktober 2024

Atos en Franse Staat bereiken nog geen akkoord over overname

Atos SE heeft bekendgemaakt dat het niet-bindende bevestigingsaanbod dat het op 12 juni van de Franse Staat heeft ontvangen voor de mogelijke overname van de Advanced Computing, Mission-Critical Systems en Cybersecurity Products-activiteiten van BDS, op 4 oktober is verlopen zonder dat de partijen een akkoord hebben bereikt.

Atos en Franse Staat bereiken nog geen akkoord over overname image

Atos heeft echter aangeboden om de besprekingen voort te zetten en geeft aan dat het een nieuw voorstel heeft gestuurd aan de Franse Staat dat compatibel is met het plan voor financiële herstructurering. Het bedrijf zal een verklaring uitgeven indien deze besprekingen succesvol zijn, waarbij wordt begrepen dat elke mogelijke verkoop van deze activiteiten onderworpen zal zijn aan de voorafgaande goedkeuring van de Commerciële Rechtbank van Nanterre, waar het versnelde beschermings- en reorganisatieplan op 15 oktober zal worden ingediend.

Bovendien, in overeenstemming met de toezeggingen die de Atos Groep op 26 juni 2024 heeft gedaan, is de implementatie van een preferente aandeel in Bull SA aan de gang om de soevereine belangen van de Franse Staat te behouden, met als doel deze voor het einde van het jaar te implementeren.

Opgemerkt moet worden dat het financiële herstructureringsplan dat op vrijdag 27 september door de betrokken partijen grotendeels is goedgekeurd, het behoud van deze activiteiten binnen de Atos Groep omvat. Daarom heeft het verstrijken van het aanbod geen invloed op het huidige proces van financiële herstructurering.

ALSO BW tm 16-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Novutech BN+BW 23-09 tm 14-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!