Witold Kepinski - 08 oktober 2024

De toekomst is private, ziet ook Broadcom

We zijn kritisch geweest op de overname van VMware door Broadcom en de gevolgen daarvan voor partners en klanten. Nu geeft Broadcom aan dat de toekomst van cloud vooral private is. Dat klinkt als muziek in onze oren! Maar betekent dat ook dat je voorlopig goed zit bij Broadcom? Marga Reuver van EGP gaat in deze blog er nader op in.

De toekomst is private, ziet ook Broadcom image

In Las Vegas vond de eerste VMware Explore plaats na de overname door Broadcom. De presentatie die CEO Hock Tan daar hield, deed stof opwaaien. Hij gaf zijn visie op de toekomst van cloud computing en zei: ‘The future of the enterprise is private!’. Hyperscalers waren er niet blij mee.

Terug uit de publieke cloud

Maar wat Tan zei is eigenlijk een logisch gevolg van iets dat al veel langer aan de gang is. Zeker Enterprises komen terug op hun keuze voor de publieke cloud. Volgens recent onderzoek (het Barclays CIO Survey) is 83 procent van de Enterprises van plan om workloads uit de publieke cloud te halen. Dat ziet Broadcom natuurlijk ook.

De keuze van Broadcom is daarom ook logisch. Wij zijn met EGP al 16 jaar actief in de private cloud en we zijn ervan overtuigd dat dat de toekomst heeft. Waar de publieke cloud ooit een prachtige belofte leek, blijkt de werkelijkheid minder rooskleurig. Dat komt vooral door drie factoren. Ten eerste zijn de kosten in de publieke cloud vaak hoger dan bedrijven verwachten. In deze blog schreven we over die onverwachte cloudkosten. Daarnaast is het beheer complex en ontstaan er securityrisico’s doordat je minder grip op je data hebt. De private cloud geeft je veel meer flexibiliteit, grip en transparantie. Dat is bij de meeste bedrijven de belangrijkste behoefte, zo is onze ervaring.

Uitstekende alternatieven

Broadcom belooft klanten nu dat ze op een naadloze manier gebruik kunnen maken van de hybride cloud. Klanten kunnen hun workloads in de publieke en private cloud draaien en ook on premise. Maar is het logisch om die stap samen met Broadcom te zetten? Dat kun je je afvragen. Als je bij Broadcom blijft omdat je met hen de private cloud in wilt gaan, dan zit je nog steeds vast aan een techreus.

Het kan geen kwaad om na te denken over alternatieven. Wij bieden die alternatieven met onze multi-hypervisor-strategie. We geven businesspartners daarmee de mogelijkheid om te kiezen voor andere hypervisors. Bij EGP combineren we de technologie met onze kennis en ervaring van private cloud oplossingen. We kunnen helpen bij de overstap en bij alles wat daarna komt.

Meer weten? Bel 0168 380 151 of mail met Marga Reuver

ALSO BW tm 16-10-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-6 | 07-10 tm 14-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!