Redactie - 08 oktober 2024

Everday krijgt kapitaal om de groeiende skill-gap te dichten

Everday kondigt aan 300.000 euro te hebben opgehaald, als onderdeel van een lopende pre-seed financieringsronde. De technologie startup biedt een AI-gedreven skill management platform dat organisaties helpt om een toekomstbestendig personeelsbestand op te bouwen. Gesteund door de financiering lanceert Everday vandaag, 1 oktober 2024, officieel.

Everday krijgt kapitaal om de groeiende skill-gap te dichten image

Gedreven door de snel ontwikkelende technologie, wordt verwacht dat in 2030 maar liefst één miljard werknemers zich zullen moeten laten bijscholen om relevant te blijven. Waar technische vaardigheden voorheen tien jaar lang van waarde bleven, is dat inmiddels gedaald naar tweeënhalf jaar. Dit zet organisaties onder druk om met de juiste trainingen, bijscholing en recruitment te zorgen voor een toekomstbestendig personeelsbestand.

Everday’s skill management platform stelt organisaties in staat om de huidige vaardigheden van werknemers te analyseren en in kaart te brengen en data-gedreven beslissingen te nemen over hun ontwikkeling en de werving van nieuw talent.

AI en ‘digital twins’ voor vaardighedenontwikkeling en recruitment

Het AI-platform van Everday creëert voor iedere medewerker een ‘digital twin’, een digitale weergave van hun vaardigheden en bereidheid om te groeien. Deze informatie wordt verzameld door middel van geautomatiseerde onboarding en assessments, waarin de ervaringen en digitale voetafdruk van de medewerkers in kaart worden gebracht. Collega's en managers worden daarbij gevraagd om deze input te verifiëren, wat zorgt voor een extra laag van objectiviteit en nauwkeurigheid.

Vervolgende worden de resultaten met behulp van AI geanalyseerd en vergeleken met de European Skills, Competences, Qualifications and Occupations (ESCO) classificatie. Dit biedt een maatstaaf voor de vereiste vaardigheden, competenties en kwalificaties voor ieder beroep. De gewenste niveaus van vaardigheden kunnen daarbij per organisatie worden aangepast.

De digitale weergaven van medewerkers op Everday laten duidelijk zien op welke gebieden zij zich kunnen en moeten verbeteren. Voor leiderschapsteams en managers biedt het platform organisatie- en teambreed inzicht in welke vaardigheden voldoende aanwezig zijn, waar hiaten zitten en welke competenties het meest voorkomen bij goed presterende medewerkers. Voortdurende monitoring zorgt er ook voor dat het effect van training en opleiding duidelijk in kaart wordt gebracht.

Deze inzichten maken het voor organisaties mogelijk om data-gedreven beslissingen te maken voor een personeelsbestand dat zich ontwikkelt in lijn met de strategische doelstellingen.

“Het is ons doel om de manier waarop organisaties omgaan met competentiemanagement te herdefiniëren”, aldus Estefania Hernandez, mede-oprichter van Everday. “Door bedrijven realtime inzicht te geven in de sterke en zwakke punten van hun personeel, stelt Everday leiders in staat om snellere en slimmere beslissingen te nemen over hun teams, waardoor ze technologische disruptie voor kunnen blijven."

Officiële lancering gesteund door €300.000 in financiering

Everday is opgericht door de Mexicaanse Estefania Hernandez en de Nederlandse Dylan Moerland. Beide ondernemers hebben jarenlange ervaring in SaaS- en AI-ontwikkeling, waardoor het bedrijf goed gepositioneerd is om de complexe uitdagingen van personeelsbeheer tegen te gaan.

Om van skill-based organisaties de nieuwe norm te maken, heeft Everday €300.000 opgehaald, als onderdeel van een pre-seed financieringsronde. De financiering is verkregen via Builders Studio, een startup studio voor SaaS-bedrijven die de toekomst van werk vormgeven, waar Everday zijn oorsprong vindt.

Gesteund door de financiering wordt Everday vandaag, 1 oktober 2024, officieel gelanceerd, waarbij het platform al twaalf ‘launching customers’ wist te verzamelen in negen verschillende landen, waaronder The Last Mille en Leadsales.

"Everday helpt ons om snel en gemakkelijk inzicht te krijgen in de vaardigheden die aanwezig zijn en missen in ons bedrijf. Zo kunnen we gericht investeren, zowel in de ontwikkeling van huidige medewerkers, als in het aannemen van nieuw personeel. Dankzij de AI-gedreven inzichten kunnen we nu veel efficiënter anticiperen op de veranderende behoeften van onze sector", aldus Daniël Siahay, oprichter van HeadFWD.

De opgehaalde financiering zal worden gebruikt voor de go-to-market activiteiten van het platform en voor verdere productontwikkeling. Zo wordt onder andere een functie ontwikkeld om de trends en bijbehorende vaardigheden in verschillende sectoren te voorspellen zodat organisaties hier proactief op in kunnen spelen.

Everday’s pre-seed financieringsronde zal naar verwachting worden afgesloten in december 2024.

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024
DIC Awards BN tm 28-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!