Witold Kepinski - 07 oktober 2024

Microsoft waarschuwt voor einde van ondersteuning voor Windows XP, Vista, 7 en 8.1

Microsoft heeft gebruikers van Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en Windows 8.1 opgeroepen om hun besturingssysteem zo snel mogelijk te upgraden. Vanaf [datum] zullen deze versies van Windows namelijk niet meer worden ondersteund door het techbedrijf.

Microsoft waarschuwt voor einde van ondersteuning voor Windows XP, Vista, 7 en 8.1 image

Geen beveiligingsupdates meer

Het einde van de ondersteuning betekent dat deze versies van Windows geen software-updates meer ontvangen van Microsoft. Dit omvat beveiligingsupdates die uw pc beschermen tegen schadelijke virussen, spyware en andere malware die uw persoonlijke informatie kunnen stelen. Windows Update installeert ook de nieuwste software-updates om de betrouwbaarheid van Windows te verbeteren, waaronder nieuwe drivers voor uw hardware.

Risico's van gebruik van oude Windows-versies

Door een oude versie van Windows te blijven gebruiken, loopt u het risico dat uw computer kwetsbaar wordt voor aanvallen. Cybercriminelen kunnen profiteren van beveiligingslekken om uw persoonlijke gegevens te stelen of uw computer te gijzelen met ransomware.

Upgrade of vervang uw apparaat

Microsoft adviseert gebruikers van deze oudere Windows-versies om te upgraden naar een meer recente, ondersteunde versie van Windows, zoals Windows 10 of Windows 11. Als uw apparaat niet aan de technische vereisten voldoet om een nieuwere versie van Windows te draaien, raadt Microsoft aan om het apparaat te vervangen door een apparaat dat Windows 11 ondersteunt.

Meer informatie

Voor meer informatie over de ondersteuningseinde van uw Windows-versie en de beschikbare opties, kunt u de volgende vragen stellen:

  • Wanneer eindigt de ondersteuning voor mijn versie van Windows?
  • Wat betekent het einde van de ondersteuning?
  • Kan ik Windows nog steeds gebruiken na het einde van de ondersteuning?
  • Welke opties heb ik om ondersteund te blijven op Windows?
  • Hoe krijg ik Windows 11?
  • Zijn er gratis opties om naar Windows 10 of Windows 11 te upgraden?
  • Hoe overdraag ik mijn persoonlijke bestanden naar een nieuwe computer?

Neem actie

Het is belangrijk om tijdig actie te ondernemen om de veiligheid en betrouwbaarheid van uw computer te waarborgen. Upgrade naar een ondersteunde versie van Windows of vervang uw apparaat voordat het te laat is zo meldt Microsoft.

ALSO BW tm 16-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!