Witold Kepinski - 08 oktober 2024

Schneider Electric EcoStruxure IT Network Management Card 3 platform krijgt hoge cybersecurity certificering

Schneider Electric, speler in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, kondigde een primeur in de industrie aan: het EcoStruxure IT Network Management Card 3 (NMC3)-platform heeft een nieuwe en hogere cybersecurity-certificering behaald.

Schneider Electric EcoStruxure IT Network Management Card 3 platform krijgt hoge cybersecurity certificering image

Hiermee is het de eerste Data Center Infrastructure Management (DCIM) netwerkkaart met een IEC 62443-4-2 Security Level 2 (SL2)-certificering van de International Elektrotechnical Commission (IEC). TÜV Rheinland, een van 's werelds grootste testorganisaties, heeft het NMC3-platform onafhankelijk gecertificeerd, wat waarborgt dat producten van leveranciers, ontworpen voor datacenters en gedistribueerde IT-omgevingen, voldoen aan een reeks goed gedefinieerde beveiligingseisen en grondig worden getest en beoordeeld. Deze nieuwe en hogere cybersecurity-certificering laat zien dat Schneider Electric voorop loopt als het gaat om veilige bedrijfsactiviteiten en een betere bescherming tegen cyberdreigingen. 

SL2-certificering stelt strengere eisen en biedt een hogere veiligheidsweerbaarheid dan de SL1-certificering die vorig jaar werd behaald. Naast de nieuwe standaard heeft TÜV Rheinland Schneider Electric gecertificeerd als ISASecure Secure Development Lifecycle Assurance (SDLA)-compliant. Dit geldt ook voor de cybersecurity-processen die gebruikt worden om producten te ontwikkelen, waaronder de NMC3. De NMC3 is ingebouwd in de meeste EcoStruxure IT DCIM-producten van Schneider Electric en biedt een solide, op afstand toegankelijke beheertoepassing via het netwerk voor kritieke stroom- en koelinfrastructuur. “Volgens de Allianz Risk Barometer 2024 staan cyberincidenten op de eerste plaats als het gaat om bedrijfsrisico’s. Met gemiddelde kosten van meer dan 4 miljoen dollar per incident begrijpen we waarom cybersecurity bovenaan de prioriteitenlijst van CIO’s staat,” zegt Kevin Brown, Senior Vice President voor EcoStruxure IT, Data Center Business, Schneider Electric. “Met de IEC 62443-4-2 SL2 en ISASecure® SDLA cybersecurity-certificeringen loopt Schneider Electric voorop in de industrie met deze dubbele certificering, die helpt om de risico's voor kritieke infrastructuur te verminderen.” 

Het installeren van firmware vereenvoudigen

Bedrijven vinden het vaak een uitdaging om firmware-updates bij te houden. Veel zakelijke klanten beheren hun kritieke stroom- en koelinfrastructuur met hun eigen interne beheertools, third-party netwerkbeheertools of gebouwbeheersystemen. Deze systemen weten niet wanneer de firmware op de aangesloten apparaten – vooral in gedistribueerde en edge-omgevingen – een update nodig heeft. Het EcoStruxure IT Secure NMC System biedt verbeterd ingebouwd firmwarebeheer dankzij een nieuwe, speciale tool. De Secure NMC System Tool vereenvoudigt het omslachtige proces van het zoeken naar en installeren van de nieuwste firmware op alle apparaten, wat het proces tot 90% sneller maakt. Gebruikers hoeven niet meer ad-hoc naar firmware te zoeken, te controleren of het de nieuwste versie voor hun apparaat is en de release-opmerkingen te lezen om te begrijpen wat er in de nieuwe versie zit voordat ze het downloaden en hun apparaat bijwerken. In plaats daarvan informeert de Secure NMC System Tool klanten wanneer nieuwe firmware beschikbaar is en helpt hen bij het installeren van de nieuwe versie. 

De voordelen van het Secure NMC System:

  1. Geen zorgen meer over verouderde versies door het eenvoudiger beheren van firmware, waardoor het proces tot 90% sneller is met een verlaagd risico.
  2. Compliance: een systematische, gestandaardiseerde aanpak voor cybersecurity-updates voor kritieke stroom- en koelinfrastructuur.
  3. Verminder blootstelling aan mogelijke aanvallen: de IEC 62443-4-2 SL2- en ISASecure SDLA-cybersecurity-certificeringen, gecombineerd met de Secure NMC System Tool, zorgen ervoor dat verbonden apparaten beveiligd zijn met de nieuwste updates.

"EcoStruxure IT biedt klanten een krachtige aanpak: de flexibiliteit om hun IT-infrastructuur naar eigen inzicht te beheren en dat op een eenvoudige manier te doen, terwijl ze ook naleving van cybersecurity-regelgeving beheren. Veiligheid hoeft niet ingewikkeld te zijn," zegt Brown. "Wij zijn de eersten in de industrie die deze oplossing aanbieden, en blijven ons inzetten om weerbare, veilige en duurzame IT-infrastructuren mogelijk te maken." 

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Novutech BN+BW 23-09 tm 14-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!