Witold Kepinski - 08 oktober 2024

Accenture en UNICEF GenU helpen jongeren aan toekomstbestendige vaardigheden

De wereld staat voor een grote uitdaging: zonder actie zal 60% van de jongeren in 2030 niet over de juiste vaardigheden beschikken om aan de arbeidsmarkt deel te nemen. Accenture en UNICEF’s Generation Unlimited (GenU) kondigen daarom een nieuwe fase aan in hun vierjarige samenwerking, die erop gericht is om 580.000 jongeren wereldwijd klaar te stomen voor een succesvolle toekomst.

Accenture en UNICEF GenU helpen jongeren aan toekomstbestendige vaardigheden image

Deze uitbreiding bouwt voort op de successen van de eerste fase, die in 2021 begon. Het doel is om jongeren te ondersteunen via innovatieve programma's en digitale platforms, zodat ze de vaardigheden kunnen ontwikkelen die nodig zijn om te slagen in een snel veranderende arbeidsmarkt.

Belangrijkste speerpunten van de samenwerking:

imaGen Ventures: 188.000 jongeren krijgen de kans om ondernemerschapsvaardigheden te ontwikkelen, waarbij 43.000 marktgerichte vaardigheden verwerven en 800 een eigen bedrijf starten.

Youth Marketplace Agency (YOMA): 300.000 jongeren met minder kansen ontwikkelen vaardigheden in duurzame technologie, hervatten hun opleiding, vinden werk of starten een eigen bedrijf. 61.000 jongeren leren nieuwe vaardigheden en 6.000 zetten stappen richting een betaalde baan.

Passport to Earning (P2E): 92.000 jongeren volgen gratis trainingen en certificeringen via een digitaal platform. 10.000 ronden hun opleiding af en 2.000 zetten stappen richting werkgelegenheid.

Urgentie van de vaardighedencrisis

Wereldwijd staan 1,8 miljard jongeren op de drempel van hun volwassen leven, maar veel van hen hebben niet de juiste kennis en vaardigheden om werk te vinden. Zonder deze vaardigheden dreigen ze langdurig werkloos te blijven, wat leidt tot grotere ongelijkheid. Accenture en GenU willen dit probleem aanpakken door jongeren de juiste kennis en middelen te geven om een duurzame toekomst op te bouwen.

Nederlandse betrokkenheid en impact

Accenture Nederland zet zich al jaren in voor het ontwikkelen van digitale en ondernemerschapsvaardigheden via programma's zoals Skills to Succeed en samenwerkingen met organisaties als Plan International Nederland en de Refugee Talent Hub. Via deze initiatieven krijgen jongeren, waaronder vluchtelingen, de kans om de vaardigheden te verwerven die ze nodig hebben om succesvol te zijn in een steeds digitaler wordende wereld.

Rob Knigge, Country Managing Director Accenture Nederland, zegt: "In mijn rol bij Accenture en als voorzitter van de Refugee Talent Hub zie ik dagelijks hoe belangrijk het is om mensen, ongeacht hun achtergrond, de kans te geven om hun vaardigheden te ontwikkelen. Onze samenwerking met Generation Unlimited helpt jongeren wereldwijd bij hun eerste stappen richting werk of ondernemerschap. Dit soort initiatieven draagt bij aan een duurzame, inclusieve samenleving, iets waar ik me met passie voor inzet."

Resultaten en volgende stappen

Sinds 2021 heeft Accenture, als oprichtende partner van het Passport to Earning (P2E)-programma, meer dan 2 miljoen jongeren ondersteund met gratis trainingen en certificeringen. Hierdoor hebben jongeren in onder andere Brazilië en India hun kansen op werk vergroot. In deze nieuwe fase investeert Accenture nog eens 7,8 miljoen dollar in landen zoals Brazilië, Egypte, India, de Filipijnen, Zuid-Afrika en Turkije. Dit zal jongeren helpen de vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om hun potentieel te benutten en een bijdrage te leveren aan een inclusieve arbeidsmarkt.

Deze uitbreiding bouwt voort op de successen van de eerste fase, die in 2021 begon. Het doel is om jongeren te ondersteunen via innovatieve programma's en digitale platforms, zodat ze de vaardigheden kunnen ontwikkelen die nodig zijn om te slagen in een snel veranderende arbeidsmarkt.

Over Generation Unlimited

Generation Unlimited (GenU) is een wereldwijd initiatief, gelanceerd in 2018 door de VN-secretaris-generaal. Het helpt 1,8 miljard jongeren wereldwijd om vaardigheden te ontwikkelen en kansen te vinden op werk, ondernemerschap en sociale impact. GenU, verbonden aan UNICEF, brengt jongeren, overheden, bedrijven en organisaties samen om innovatieve oplossingen te realiseren voor een duurzame toekomst.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!