Redactie - 07 oktober 2024

Nieuwe AI-tool helpt herinneren aan 7 oktober

Op de eerste herdenking van de Hamas-aanvallen op 7 oktober op Israël lanceren Microsoft en non-profitorganisatie Edut 710 een bijzonder initiatief. Met behulp van een AI-platform kunnen overlevenden hun ervaringen delen en kunnen gemeenschappen in Israël en daarbuiten gepersonaliseerde herdenkingen creëren.

Nieuwe AI-tool helpt herinneren aan 7 oktober image

Het doel is de herinnering aan deze traumatische dag levend te houden en zowel overlevenden als het publiek te helpen bij de verwerking. De tool is ontwikkeld tijdens de jaarlijkse hackathon van Microsoft en maakt gebruik van geavanceerde zoektechnologie. Zo kunnen gebruikers op basis van trefwoorden getuigenissen en achtergrondinformatie vinden.

Uniek is de mogelijkheid om gepersonaliseerde herdenkingen of educatieve sessies samen te stellen. Gebruikers kunnen videogetuigenissen, teksten, kunstwerken en discussievragen toevoegen. De tool genereert vervolgens een presentatie op maat.

De nadruk ligt op persoonlijke interactie. Mensen die getuigenissen delen tijdens herdenkingen worden aangemoedigd om feedback te sturen naar de overlever. Dit helpt hen te erkennen dat hun verhaal waardevol is.

Platform

De platform is beschikbaar in het Hebreeuws en Engels, met uitbreiding naar andere talen gepland. Hiermee wil men Joodse en Israëlische gemeenschappen in het buitenland helpen de herdenking vorm te geven.

Het project benadrukt dat er geen eenduidig verhaal is over 7 oktober. Gebruikers kunnen zelf conclusies trekken op basis van de verschillende perspectieven. Uiteindelijk streeft men ernaar om de gebeurtenissen wereldwijd toegankelijk te maken.

Bekijk alle details op: https://www.edut710en.org/

ALSO BW tm 16-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 28-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!