Witold Kepinski - 08 oktober 2024

Bechtle neemt Britse Qolcom over

Met de overname van de Britse systeemintegrator Qolcom Limited zet Bechtle zijn internationale groeistrategie voort. Qolcom, opgericht in 2005 en gevestigd in Newbury, versterkt Bechtle's aanwezigheid in het zuiden van Engeland, waar het bedrijf al kantoren heeft in Londen en Chippenham.

Bechtle neemt Britse Qolcom over image

Qolcom is gespecialiseerd in digitale werkplek-oplossingen, intelligente netwerkinfrastructuur en beveiliging. Het bedrijf heeft 44 medewerkers en behaalde in het afgelopen boekjaar een omzet van 30 miljoen euro.

De overname door Bechtle onderstreept Qolcom's ambitie om te groeien binnen een grote internationale groep. Tegelijkertijd wordt de opvolging van een deel van het leiderschapsteam geregeld, waarbij Keith Reading blijft als algemeen directeur.

Bechtle blijft het merk Qolcom voorlopig ongewijzigd. De overname biedt Bechtle meer marktaandeel, een nieuw team van gecertificeerde experts en de mogelijkheid om synergieën te creëren en portefeuilles te combineren voor verdere groei, met name in het Network-as-a-Service (NaaS)-gebied.

Derde overname in drie jaar

Na de overnames van IT-dienstverlener ACS Systems in november 2022 en value-added reseller Tangible Benefit in maart 2023, verhoogt Bechtle met de aankoop van Qolcom opnieuw zijn aandeel in de Britse B2B-markt. Voor Qolcom's klanten betekent dit toegang tot de nationale en internationale mogelijkheden van de Bechtle Group.

Met kantoren in Manchester, Northampton, Londen en Chippenham is Bechtle aanwezig in 14 Europese landen en heeft een netwerk van partners op alle continenten.

Groeipotentieel en ontwikkelingsmogelijkheden

"We zijn de afgelopen drie jaar zeer succesvol geweest in het uitbreiden van onze aanwezigheid in de Britse markt, en onze open en inclusieve cultuur heeft daar zeker een belangrijke rol in gespeeld. Qolcom is een perfecte match voor ons, zowel wat betreft de mensen als het portfolio, en we kijken uit naar het schrijven van het volgende hoofdstuk in ons succesverhaal samen," zegt Konstantin Ebert, COO van Bechtle AG.

"We zijn verheugd om onze expertise te bundelen met het uitgebreide portfolio van Bechtle. Dit is een belangrijke mijlpaal in de groei van ons bedrijf en onze klanten zullen veel profiteren van het holistische ecosysteem van Bechtle, vooral op internationaal niveau. We kijken uit naar onze gezamenlijke toekomst, die ook voor onze medewerkers spannende ontwikkelingsmogelijkheden zal bieden," zegt Keith Reading, Managing Director van Qolcom.

James Napp, Managing Director van Bechtle UK, zal toezicht houden op de integratie van Qolcom in de groep: "De kennis, expertise en sterke klant- en leveranciersrelaties van het Qolcom-team zullen een aanzienlijke bijdrage leveren aan de positie van Bechtle UK in het middelgrote, enterprise en publieke sector netwerken en beveiligingsdomein. We zijn enthousiast om te beginnen met samenwerken en zien dit als een grote stap in de richting van een van de top 10 IT-oplossingsaanbieders in het Verenigd Koninkrijk."

Hardware, software, oplossingen en diensten

Bechtle is al meer dan 26 jaar actief op de Britse markt en biedt bedrijven en klanten in de publieke sector een uitgebreid portfolio van hardware, software, oplossingen en diensten. Met Qolcom heeft Bechtle nu ongeveer 370 medewerkers op vijf locaties in het land. De geconsolideerde omzet bedraagt ongeveer 290 miljoen euro. De aankoopprijs en voorwaarden blijven vertrouwelijk.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-6 | 07-10 tm 14-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!