Redactie - 08 oktober 2024

Chinese hackers breken in bij Amerikaanse internet providers

Chinese cyberspionnen hebben volgens diverse media berichten toegang gekregen tot de netwerken van meerdere Amerikaanse breedbandproviders, waaronder Verizon, AT&T en Lumen Technologies. Hierdoor zouden ze mogelijk toegang hebben gehad tot de wiretapping-systemen die worden gebruikt voor op bevel van de rechtbank uitgevoerde surveillance.

Chinese hackers breken in bij Amerikaanse internet providers image

De Chinese hackers, bekend als Salt Typhoon, hebben waarschijnlijk geprofiteerd van verouderde Cisco- en Netgear-routers om toegang te krijgen tot de netwerken van de providers. Deze routers zijn eerder gebruikt door andere Chinese spionagegroepen om in te breken bij Amerikaanse kritieke infrastructuurfaciliteiten zo meldt The Register.

De FBI en andere Amerikaanse veiligheidsdiensten onderzoeken momenteel de omvang van de inbreuk en welke gegevens de Chinese hackers hebben gestolen. Het is nog onduidelijk of de hackers ook toegang hebben gekregen tot systemen die worden gebruikt voor buitenlandse inlichtingendiensten.

De Amerikaanse Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) heeft vragen over de vermeende inbreuken door Salt Typhoon doorverwezen naar de providers. AT&T, Verizon en Lumen Technologies hebben geweigerd om op de vragen van The Register te reageren.

Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-6 | 07-10 tm 14-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!