Witold Kepinski - 09 oktober 2024

Whitevision neemt Inconto over

Whitevision kondigt de overname van Inconto aan, een Nederlandse leverancier van softwareoplossingen voor Intelligent Document Processing en e-procurement. Inconto markeert de eerste stap in de buy-and-build strategie van Whitevision sinds de samenwerking met strategische software-investeerder Main Capital Partners in augustus 2024.

Whitevision neemt Inconto over image

Inconto, opgericht in 1998 en gevestigd in Nieuwkoop, Nederland, is een ontwikkelaar en leverancier van Intelligent Document Processing en e-procurement oplossingen. Het bedrijf levert zijn producten via een multi-tenant SaaS-platform met verschillende modulaire oplossingen. Inconto bedient een klantenbestand in de Benelux dat voornamelijk actief is in de publieke sector, de gezondheidszorg en de hospitality sector.

Intelligent Document Processing

Met de toevoeging van Inconto breidt Whitevision haar aanbod op het gebied van Intelligent Document Processing en de Procure-to-Pay waardeketen aanzienlijk uit. Inconto voegt complementaire automatiseringsoplossingen voor contract management en e-procurement toe aan de groep. Daarnaast zal de combinatie van Inconto en Whitevision leiden tot een meer gediversifieerd klantenbestand in verschillende industrieën; Whitevision zal een cruciale rol spelen in Inconto's uitbreiding en groei in document-intensieve sectoren zoals de bouwsector.

Frank de Wit, Chief Executive Officer en oprichter van Whitevision, spreekt zijn enthousiasme uit over de samenwerking met Inconto: "Inconto sluit perfect aan bij de strategie en cultuur van Whitevision. Beide organisaties delen een toewijding aan innovatie en een diep begrip van de behoeften van onze klanten. Inconto's robuuste oplossingen voor Intelligent Document Processing en e-procurement sluiten perfect aan bij wat onze klanten zoeken, en we geloven dat deze combinatie zal leiden tot een nog sterker commercieel succes in verschillende eindmarkten.”

Sjoerd Aarts, Managing Partner bij Main Capital Partners en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Whitevision, sluit af: “We zijn gericht op het creëren van samenwerkingen die innovatie stimuleren en uitzonderlijke waarde leveren aan onze klanten. Deze aanpak is een belangrijke drijfveer geweest voor ons succes in zowel organische groei als strategische overnames. Met de overname van Inconto door Whitevision combineren we twee organisaties die bekend staan om hun sterke propositie in de Intelligent Document Processing en e-procurement waardeketen. Deze combinatie legt een stevige basis voor toekomstige expansie, waardoor we ons bereik in verschillende sectoren kunnen uitbreiden.”

Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024 Gartner BW tm 02-11-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!