Wouter Hoeffnagel - 10 oktober 2024

TD SYNNEX deelt derde jaarlijkse Direction of Technology-rapport

Naarmate het technologielandschap zich ontwikkelt zijn bedrijven van plan te investeren in een sterke technologie-infrastructuur, gebruik te maken van snelgroeiende technologieën en nauw samen te werken met deskundige, betrouwbare partners. Dit blijkt uit het derde jaarlijkse Direction of Technology-rapport van TD SYNNEX.

TD SYNNEX deelt derde jaarlijkse Direction of Technology-rapport image

Het rapport is gebaseerd op een enquête onder meer dan 1.000 technologieresellers, systemintegrators, dienstverleners en aanbieders van beheerde diensten uit meer dan 60 landen wereldwijd. Deze respondenten geven aan dat ze hun investeringen in AI en Generatieve AI (Gen AI) technologieën versnellen, waarbij bijna de helft aangeeft van plan te zijn binnen de komende twee jaar AI-gedreven oplossingen aan te bieden.

Cruciale rol van beveiliging

TD SYNNEX benadrukt in het rapport ook de cruciale rol van beveiliging, aangezien dit de belangrijkste dienst blijft voor partners. Dit onderstreept de noodzaak om innovatie in evenwicht te brengen met risicobeheersing. Als het echter op zakendoen aankomt, geven resellers prioriteit aan betaalbaarheid en flexibiliteit als antwoord op de veranderende behoeften van hun klantenbestand.

"Voor het derde opeenvolgende jaar geeft het Direction of Technology-rapport een duidelijk beeld van zowel de huidige staat van de technologiesector als de gebieden waarin bedrijven aangeven het meest te willen investeren," zegt Patrick Zammit, CEO van TD SYNNEX. "Dit jaar zien we veel meer details over hoe partners de kracht van AI en cloudtechnologieën omarmen, terwijl ze technologie meer aanpasbaar maken aan de behoeften van hun klanten. Tegelijkertijd houden ze rekening met de noodzaak van robuuste beveiliging en naleving van regelgeving in alle sectoren."

Vijf trends

Het rapport benadrukt vijf belangrijke wereldwijde trends die de IT-markt in 2024 beïnvloeden:

  • Leiden met vindingrijkheid en flexibiliteit: Tech-leiders weten dat certificeringen en specialisatie de sleutel tot succes zijn in de dynamische techmarkt, vooral in cybersecurity (58%), gegevensprivacy (58%) en kunstmatige intelligentie (AI) (45%). Tegelijkertijd optimaliseren ze flexibele bestedingsoplossingen om te voldoen aan de behoeften van hun klantenbestand in het huidige veranderende economische klimaat.
  • Innoveren met een sterke basis: Nu AI de manier waarop we zaken doen verandert, staan kanaalpartners onder toenemende druk om het potentieel van snelgroeiende technologieën te onderbouwen. Bijna de helft (44%) is daarbij van plan om binnen de komende twee jaar AI aan te bieden. Om de toekomst mogelijk te maken, investeert het ecosysteem in kerntechnologieën zoals beveiliging en hardware, zodat het nieuwe hand in hand gaat met het fundamentele.
  • Essentiële oplossingen benutten voor een complexe wereld: Dit jaar stimuleren producten op het snijvlak van beveiliging en innovatie het financiële succes van het kanaal en de bredere markt. Respondenten identificeerden beveiliging als de grootste winstgenerator in het ecosysteem, terwijl netwerken, eindpuntapparaten, AI en hyperschaalinfrastructuur hun belangrijkste inkomstenbronnen vormen.
  • Voorrang geven aan samenwerking, coördinatie en consolidatie: Het technologie-ecosysteem floreert wanneer leiders de onderlinge verbondenheid van het kanaal omarmen. Met bijna driekwart van de IT-uitgaven (73,2%) in 2024 gedreven door partners, is het duidelijk dat samenwerking cruciaal zal zijn, aangezien het kanaal te maken krijgt met toenemende concurrentie en technologische transformatie.
  • Regulering naleven en risico’s beperken: In alle sectoren veranderen wereldwijde onderwerpen zoals klimaatverandering, mensenrechten en sterk ondernemingsbestuur het regelgevings- en risicolandschap. Respondenten zijn zich hier terdege van bewust en identificeren milieu-, sociale en bestuursnormen (ESG) als een van de twee grootste uitdagingen voor hun bedrijf in de komende twee jaar. Om op deze veranderende omgeving in te spelen, zijn partners van plan technologieoplossingen aan te bieden die klanten helpen om naar een meer duurzame en rechtvaardige samenleving te evolueren.

'Klaar om te gedijen'

"Door zich te concentreren op deze belangrijke trends, zijn bedrijven niet alleen klaar om zich aan te passen maar ook om te gedijen," zegt Jill Kermes, Corporate Vice President, Global Corporate Communications and Citizenship. "Vooruitkijkend moeten technologieleiders zich blijven richten op hoe ze hun bedrijf het beste kunnen optimaliseren en laten groeien, en hoe ze oplossingen kunnen leveren die de mensen die ze zullen gebruiken, het beste ondersteunen."

Naast het wereldwijde Direction of Technology-rapport deelt TD SYNNEX later dit jaar aanvullende rapporten voor de regio's Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, en Azië-Pacific Japan. Het nieuwe Direction of Technology-rapport is hier beschikbaar.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024
DIC Awards BN tm 28-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!