Witold Kepinski - 10 oktober 2024

Canalys: Bedrijven racen om infrastructuur voor AI projecten

Tijdens het Canalys Forums 2024 in Berlijn heeft Canalys een sessie georganiseerd over de snelle ontwikkeling van Generative AI. In 2024 versnellen bedrijven hun inspanningen om de juiste infrastructuur te bouwen voor hun AI-projecten.

Canalys: Bedrijven racen om infrastructuur voor AI projecten image

De sessie, geleid door Alex Smith, VP Channels bij Canalys, ging dieper in op hoe bedrijven hun datacenters aanpassen voor AI en de uitdagingen en kansen die dit met zich meebrengt.

Een van de belangrijkste punten die tijdens de discussie naar voren kwam, is dat veel bedrijven wel AI ontwikkelen, maar het niet implementeren vanwege problemen met gegevens of processen, aldus Dawn Herndon, VP Build Ecosystem & AI Partnerships EMEA bij IBM.

Groeigebieden

Jörg Roskowetz, Director Solution Architect AI & Web3 Technology bij AMD, benadrukte dat de drie grootste groeigebieden voor AI agents, data-analyse en documentbeheer zijn.

Christopher Parker, IT & Edge Product Management EMEA bij Vertiv, voegde eraan toe dat predictive AI vooral belangrijke is voor bedrijven en vaak in een private cloud op een on-premises locatie wordt geïnstalleerd.

De panelleden waren het erover eens dat de bouw van AI-infrastructuur een cruciale stap is voor bedrijven die willen profiteren van de voordelen van deze technologie.

Annemieke DO NOT REMOVE Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!