Redactie - 10 oktober 2024

Kaspersky brengt threat intelligence naar de firewallmarkt

In een tijdperk waarin cyberdreigingen zowel in aantal als complexiteit toenemen, is het voor organisaties essentieel om hun beveiligingsmaatregelen voortdurend te versterken. Threat Intelligence speelt hierbij een cruciale rol door real-time inzicht te bieden in opkomende bedreigingen en aanvallen. In dit artikel bespreken we de toegevoegde waarde van het integreren van threat intelligence met firewalls van de gerenommeerde merken Fortinet, Cisco, Check Point en Palo Alto.

Kaspersky brengt threat intelligence naar de firewallmarkt image

Wat is threat intelligence?

Threat Intelligence is het verzamelen en analyseren van informatie over potentiële of actuele bedreigingen die gericht zijn op een organisatie. Het stelt bedrijven in staat om proactief te reageren op cyberaanvallen door inzicht te bieden in de tactieken, technieken en procedures (TTP's) van kwaadwillende actoren. Door deze intelligence te integreren met bestaande beveiligingsinfrastructuren, kunnen organisaties sneller en efficiënter reageren op dreigingen.

Vanzelfsprekend heeft ieder cybersecurity bedrijf zijn eigen R&D afdelingen waar Threat Intelligence wordt geanalyseerd. Echter is threat intelligence altijd complementair aan elkaar. Zo heeft Kaspersky kennis van bepaalde hackgroepen die andere vendoren niet weten, en vice versa.

De toegevoegde waarde van threat intelligence met firewalls

Het combineren van threat intelligence met firewalls biedt meerdere voordelen:

  • Proactieve beveiliging: Door continu up-to-date informatie over dreigingen kunnen firewalls potentiële aanvallen herkennen en blokkeren voordat ze schade veroorzaken of het endpoint bereiken.
  • Snellere reactietijden: Integratie met Threat Intelligence versnelt de detectie en respons op incidenten.
  • Gerichte bescherming: Organisaties kunnen zich richten op de meest relevante dreigingen voor hun specifieke omgeving.
  • Verminderde false positives: Met nauwkeurige intelligence neemt het aantal valse alarmen af, waardoor beveiligingsteams efficiënter kunnen werken.

Robert Sprenkels: "Als vendoren integreren en samenwerken om de kwaadaardige actoren voor te blijven is belangrijker dan ooit. En met stappen zoals deze kunnen we een sterk front bieden."

Op het moment van schrijven biedt Kaspersky ondersteuning voor de klanten van Fortinet, Cisco, Check Point en Palo Alto.

Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Sophos All Colours BN + BW  10-10-2024 tm 31-10-024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!