Witold Kepinski - 11 oktober 2024

HPE lanceert fanless direct liquid cooling systems architectuur

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft zijn eerste 100% fanless direct liquid cooling systems-architectuur in de branche aangekondigd om de energie- en kostenefficiëntie van grootschalige AI-implementaties te verbeteren.

HPE lanceert fanless direct liquid cooling systems architectuur image

Het bedrijf introduceerde de innovatie op zijn AI Day, die werd gehouden voor leden van de financiële gemeenschap in een van zijn ultramoderne AI-systeemproductiefaciliteiten. Tijdens het evenement toonde het bedrijf zijn expertise en leiderschap op het gebied van AI in ondernemingen, soevereine overheden, dienstverleners en modelbouwers.

Hoewel de efficiëntie is verbeterd in next-generation accelerators, blijft het stroomverbruik toenemen met de adoptie van AI, waardoor traditionele koeltechnieken worden overtroffen, aldus HPE.

Organisaties die grote AI-workloads uitvoeren, zullen dit efficiënter moeten doen. De meest effectieve manier om next-generation AI-systemen te koelen, is via directe vloeistofkoeling, waar HPE een pionier in is. Deze kritieke koeltechnologie heeft HPE's systemen in staat gesteld om 7 van de top 10 supercomputers op de Green500-lijst te leveren, die de meest energiezuinige supercomputers ter wereld rangschikt.

Fanless

Op basis van deze expertise brengt HPE's 100% fanless direct-liquid-cooling-architectuur die is geïntroduceerd de kosten- en energie-efficiëntievoordelen die soevereine AI-implementaties al genieten naar een bredere groep organisaties die grootschalige generatieve AI bouwen.

Antonio NeriPresident en CEO, HPE: "Nu organisaties de mogelijkheden omarmen die generatieve AI biedt, moeten ze ook duurzaamheidsdoelen nastreven, de toenemende stroomvereisten bestrijden en de operationele kosten verlagen", aldus Antonio Neri, president en CEO van HPE. "De architectuur die we vandaag hebben onthuld, maakt alleen gebruik van vloeistofkoeling, wat meer energie- en kostenefficiëntievoordelen oplevert dan de alternatieve oplossingen op de markt. Deze directe vloeistofkoelingsarchitectuur levert zelfs 90% reductie op in het koelvermogensverbruik in vergelijking met traditionele luchtgekoelde systemen. De expertise van HPE met de implementatie van 's werelds grootste vloeistofgekoelde IT-omgevingen en ons marktleiderschap over meerdere decennia, stellen ons in een uitstekende positie om te blijven voldoen aan de vraag naar AI.

De systeemarchitectuur is gebaseerd op vier pijlers:

• Een 8-elements koelontwerp met vloeistofkoeling voor de GPU, CPU, volledige serverblade, lokale opslag, netwerkstructuur, rack/kast, pod/cluster en koelmiddeldistributie-eenheid (CDU)

• Ontwerp van een systeem met hoge dichtheid en hoge prestaties, compleet met strenge tests, bewakingssoftware en on-site services ter ondersteuning van de succesvolle implementatie van deze geavanceerde computer- en koelsystemen

• Geïntegreerd netwerkontwerp voor grootschalige integratie van goedkopere en energiezuinigere verbindingen

• Open systeemontwerp om flexibiliteit in keuze in versnellers te bieden

De 100% ventilatorloze directe vloeistofkoelingsarchitectuur levert volgens HPE unieke voordelen op, waaronder een reductie van 37% in koelvermogen per serverblade, vergeleken met alleen hybride directe vloeistofkoeling. Dit vermindert de kosten voor nutsvoorzieningen, koolstofproductie en het geluid van de datacenterventilator. Bovendien nemen systemen die deze architectuur gebruiken de helft van de vloeroppervlakte in beslag, omdat ze een hogere serverkastdichtheid kunnen ondersteunen.

Reflecties

Op AI Day bespraken Antonio Neri, president en CEO; Fidelma Russo, EVP & GM, Hybrid Cloud en HPE CTO; en Neil MacDonald, EVP & GM, Server hoe het HPE-portfolio de kritieke bouwstenen omvat om de belofte van netwerken, hybride cloud en AI waar te maken.

Lees over Neri's reflecties op HPE's AI Day in zijn blogpost .

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Tanium BN+BW 8/10/2024 - 01/11/2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!