Witold Kepinski - 11 oktober 2024

AMD lanceert nieuwe AI computer toepassingen

AMD heeft een reeks high-performance computing-oplossingen onthuld die zijn ontworpen voor het AI-tijdperk. Deze omvatten de 5e generatie AMD EPYC-server-CPU's, AMD Instinct MI325X-accelerators, AMD Pensando Salina DPU's, AMD Pensando Pollara 400 NIC's en AMD Ryzen AI PRO 300-serie processors voor enterprise AI-pc's.

AMD lanceert nieuwe AI computer toepassingen image

AMD en haar partners lieten daarnaast hun voortdurende inspanningen zien om AMD AI-oplossingen op grote schaal te implementeren, de groei van het open-source AI-software-ecosysteem AMD ROCm en een breed scala aan nieuwe oplossingen op basis van AMD Instinct-accelerators, EPYC-CPU's en Ryzen PRO-CPU's. "Het datacenter en AI vertegenwoordigen aanzienlijke groeimogelijkheden voor AMD", aldus AMD-voorzitter en CEO Lisa Su. "Met onze nieuwe EPYC CPU's, AMD Instinct GPU's en Pensando DPU's leveren we toonaangevende computing om de belangrijkste en meest veeleisende workloads van onze klanten te ondersteunen."

Belangrijkste hoogtepunten van de nieuwe AMD oplossingen:

  • AMD EPYC 9005-serie processors: leveren recordbrekende prestaties voor uiteenlopende datacenterbehoeften.
  • AMD Instinct MI325X-accelerators: bieden toonaangevende prestaties en geheugenmogelijkheden voor veeleisende AI-workloads.
  • AMD ROCm-softwarestack: verdubbeling van de inferencing- en trainingsprestaties van de AMD Instinct MI300X-accelerator.
  • AMD Pensando Salina DPU en Pollara 400 NIC: inspelen op veranderende systeemnetwerkvereisten voor AI-infrastructuur.
  • AMD Ryzen AI PRO 300-serie processors: de basis voor de eerste Microsoft Copilot+ laptops voor bedrijven.

AMD heeft ook aangekondigd dat het zijn partnerschap met Microsoft uitbreidt om toekomstige generaties AMD Instinct-accelerators, waaronder de MI350-serie en nieuwere, te benutten om toonaangevende prestaties per dollar per watt te leveren voor AI-toepassingen.

Daarnaast breiden OEM's Dell, HPE, Lenovo en Supermicro hun uiterst krachtige, energiezuinige AMD EPYC-processor-gebaseerde line-ups uit met nieuwe platforms die zijn ontworpen om datacenters te moderniseren voor het AI-tijdperk.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!