Wouter Hoeffnagel - 13 oktober 2024

Een op de drie industriële bedrijven kampt met netwerkproblemen

Eén op de drie industriële bedrijven kampt regelmatig last van netwerkproblemen. Bijna 45% van de bedrijven ervaart deze storingen meerdere keren per maand, terwijl slechts 12% aangeeft slechts één keer per jaar of minder met dergelijke problemen te maken te hebben.

Een op de drie industriële bedrijven kampt met netwerkproblemen image

Dit blijkt uit een rapport van Kaspersky, waarin de uitdagingen rond netwerk- en informatiebeveiliging voor bedrijven met geografisch verspreide locaties worden belicht. Industriële bedrijven opereren vaak met verspreide infrastructuren, zoals fabrieken en filialen op verschillende locaties, wat logistieke complicaties, communicatieproblemen en uitdagingen rond de coördinatie van activiteiten met zich meebrengt.

IT- en beveiligingsproblemen

Ook kampen industriële bedrijven regelmatig met IT- en beveiligingsproblemen. Volgens het Kaspersky-rapport ziet 49% van de productiebedrijven het snel detecteren en oplossen van cybersecurityincidenten als grootste uitdaging, terwijl het monitoren van beveiligingsmaatregelen (46%) en het opstellen van een samenhangend beveiligingsbeleid (42%) ook belangrijke knelpunten zijn.

Bijna 30% van de bedrijven meldde regelmatig netwerkproblemen, zoals storingen en slechte applicatieprestaties. Van deze groep ondervond 38% dit één tot drie keer per maand, 28% een paar keer per maand, en 7% zelfs wekelijks.

De meeste bedrijven (74%) hebben 1 tot 5 uur nodig om het netwerk te herstellen na een storing, maar voor 10% kan dit oplopen tot een volledige werkdag. Deze downtime leidt tot aanzienlijke financiële schade, waardoor snelle oplossingen essentieel zijn.

Vertragingen en productiviteitsverlies

"Netwerkproblemen in industriële bedrijven leiden vaak tot vertragingen, productiviteitsdalingen, financiële verliezen en reputatieschade," zegt Maxim Kaminsky, Business Development Manager (Secure Access Service Edge) bij Kaspersky. "Wanneer het netwerk uitvalt, raken communicatie en bedrijfsprocessen verstoord en verliezen werknemers toegang tot essentiële informatie, wat zowel de productiviteit en als het klantvertrouwen schaadt. Bedrijven moeten daarom maatregelen nemen om hun activiteiten te beschermen en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Door de oorzaken van netwerkproblemen te begrijpen en strategisch in te grijpen, kunnen deze uitdagingen worden aangepakt en alle processen veilig worden gesteld."

Meer informatie is beschikbaar in het rapport 'Managing Geographically Distributed Businesses: Challenges and Solutions'.

DIC Awards BW tm 28-10-2024 ALSO BW tm 16-10-2024
Novutech BN+BW 23-09 tm 14-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!