Witold Kepinski - 11 oktober 2024

PwC boekt meer omzet gedreven door technologie en duurzaamheid

PwC meldt een stabiele omzetgroei te hebben geboekt. Dit werd gedreven door technologie en duurzaamheid.

PwC boekt meer omzet gedreven door technologie en duurzaamheid image

PwC haar jaarbericht over het boekjaar 2023/2024. Gedreven door onder andere nieuwe wet- en regelgeving, technologische ontwikkelingen en geopolitieke verschuivingen neemt de urgentie om de organisatie te veranderen bij veel klanten toe. Dit heeft het afgelopen jaar geleid tot een omzetgroei van 4,5%, en een totale omzet van een dikke 1,079 miljard euro. 

Diezelfde ontwikkelingen zijn ook van invloed op de dienstverlening van PwC. Het afgelopen jaar maakte PwC verschillende AI-toepassingen beschikbaar voor haar 5.956 medewerkers, wat collega’s helpt bij het uitvoeren van hun werkzaamheden, en opende het een AI Lab voor haar klanten. Daarnaast nam de CO2-uitstoot van PwC verder af en is voor het eerst bij haar jaarverslag een duurzaamheidsverklaring opgesteld die voldoet aan de CSRD, voorzien van assurance door de externe accountant. 

Trusted

Agnes Koops-Aukes, voorzitter raad van bestuur van PwC, is trots op de stappen die de organisatie zet: “De toepassing van technologie, alsook de complexiteit van de vraagstukken van onze klanten verandert de manier waarop wij werken, denken en onszelf ontwikkelen. Samenwerking, zowel met verschillende experts binnen PwC als met onze samenwerkingspartners, is essentiëler dan ooit. Wat echter onveranderd blijft, is onze drive om onze klanten verder te helpen: met hoe zij ‘trusted’ worden door hun stakeholders, en met duurzame oplossingen voor hun transformaties.” De omzet van PwC Nederland is het afgelopen boekjaar met 4,5% gestegen naar 1.079,5 miljard euro. Het operationeel resultaat is gedaald met 1,5 procent. 

Maarten van de Pol, CFO van PwC. “Om relevant te blijven, moeten we voorop blijven lopen. Daarom investeren we aanzienlijk in onze organisatie, bijvoorbeeld met nieuwe AI-toepassingen en in onze collega’s.” In haar jaarverslag schrijft PwC ook over de stand van zaken met betrekking tot het lopende onderzoek naar ongepaste antwoorddeling bij verplichte toetsen. Het onderzoek laat zien dat dit heeft plaatsgevonden bij PwC Nederland. Het onderzoek wordt naar verwachting afgerond in het boekjaar 2024/2025. 

Jaarcijfers

  • De omzet van PwC is het afgelopen boekjaar gestegen met 4,5% naar 1.079,5 miljard euro.
  • De omzet van Assurance bedraagt €416 miljoen; van Tax & Legal €292,4 miljoen en van Advisory €371,1 miljoen.
  • Gegroeid naar 5.956 collega’s.
  • We streven naar een gelijke balans en representatie van rolmodellen in ons leiderschap. Dit jaar is het percentage nieuw benoemde vrouwelijke partners 25%, bij directors is dit 35,4% directors.
  • Een van de belangrijkste uitkomsten uit ons medewerkerstevredenheidsonderzoek is de People Engagement Index, een indicator of wij erin slagen een aantrekkelijke werkgever te zijn. Deze blijft hoog op 85 procent.
  • Een klanttevredenheidsscore van een 8.3, gebaseerd op 815 geregistreerde klantgesprekken. Een toename van 38 procent voor wat betreft de klantgesprekken ten opzichte van vorig jaar.
  • Gemiddeld besteedden onze collega’s 106 uur aan opleidingen, in totaal 630,895 uur. Dit is vijf uur meer dan vorig jaar als gevolg van verschillende upskilling programma’s over onder andere CSRD.
ALSO BW tm 16-10-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Novutech BN+BW 23-09 tm 14-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!