Witold Kepinski - 12 oktober 2024

Cloudera geeft invulling aan hybride cloud visie op EVOLVE24 New York

Cloudera heeft tijdens EVOLVE24 in New York de visie en route gedeeld voor zijn volledig hybride platform voor data, analyses en AI. Het bedrijf heeft innovaties ontwikkeld en investeringen gedaan om elke organisatie in staat te stellen overal analyses en AI naar data te brengen, om zich van concurrenten te kunnen onderscheiden.

Cloudera geeft invulling aan hybride cloud visie op EVOLVE24 New York image

De groei van hybride IT-omgevingen in de afgelopen jaren wordt gestuwd door de cruciale rol van hybride clouds bij het benutten van de volledige datafootprint van een organisatie. Dit stelt bedrijven in staat om de productiviteit te verhogen, trends te voorspellen en onderscheidende businesskansen te benutten.

Wanneer data in silo's wordt bewaard, kan men geen bedrijfsbrede workloads en resources creëren, verschuiven en schalen, waardoor de flexibiliteit om te voldoen aan de bedrijfsbehoeften en mogelijke efficiëntieverbeteringen te vinden, wordt beperkt. Uit onderzoek van Cloudera blijkt dat 93% van de datamanagers het erover eens is dat "multi-cloud/hybride mogelijkheden voor data en analyses essentieel zijn voor een organisatie om zich te kunnen aanpassen aan verandering."

Cloudera is het enige platform voor data, analyses en AI op de markt dat de naadloze verplaatsing van data en workloads in alle omgevingen mogelijk maakt. Daarmee kunnen 's werelds grootste merken alle soorten data transformeren naar waardevolle, vertrouwde inzichten. Het Cloudera-platform is ook bijzonder geschikt om traditionele databarrières te doorbreken, zodat bedrijven data-estates ter plaatse kunnen analyseren en GenAI-modellen naar hun data kunnen brengen, waar deze zich ook bevinden.

Tijdens EVOLVE24 waren zowel een preview van de visie als de belangrijke mogelijkheden in volgende versies te zien:

  • Unified platform: één codebase voor infrastructuren, waardoor de grenzen tussen cloud- en on-premises-omgevingen vervagen. Mogelijkheden, workloads en governance werken en voelen overal hetzelfde en kunnen worden aangepast naarmate de behoeften evolueren.

  • Hybride controlevlak: één 'single pane of glass' om implementaties in elke infrastructuur te beheren, bewaken en besturen. Dit maakt continue optimalisaties mogelijk voor kosten, prestaties of andere zakelijke behoeften.

  • Open Data Lakehouse op hybride architectuur: combineert de flexibiliteit van data lakes met de prestaties van datawarehouses in hybride en multi-cloudomgevingen.

  • Unified security en governance: consistente beveiliging, governance en lineage in hybride infrastructuren stellen organisaties in staat om naleving en vertrouwen te behouden, terwijl ze tussen infrastructuren schakelen.

  • Gefedereerde datatoegang: zorgt voor een uniforme hybride ervaring waarbij gebruikers, data en analyses naadloos tussen infrastructuren kunnen bewegen om aan de behoeften van de organisatie te voldoen.

  • Ondersteuning voor Graviton (ARM): klanten kunnen Cloudera implementeren op ARM-gebaseerde systemen (zoals AWS Graviton) en traditionele x86-omgevingen, wat zorgt voor flexibiliteit en portabiliteit van workloads in cloud-, hybride en on-premise infrastructuren.

Gartner BW tm 02-11-2024 Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024
Axians 09/10/2024 - 22/10/2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!