Witold Kepinski - 12 oktober 2024

Canalys Forum 2024: AI zal snel in de technologie stack worden geïntegreerd

AI zal snel in de technologie stack worden geïntegreerd, van zakelijke IT tot consumenten technologie. Dit was de conclusie tijdens een paneldissussie tijdens het Canalys Forum 2024 event in Berlijn waar ook Nederlandse channel partners aanwezig waren.

Canalys Forum 2024: AI zal snel in de technologie stack worden geïntegreerd image

Een AI-gedreven Expert Hub onder leiding van Canalys analist Kieren Jessop besprak hoe channel partners zich kunnen differentiëren bij het ontwikkelen en verkopen van AI-geschikte oplossingen.

Inzichten van Expert Hub:

AI PC's zullen de volgende fase van marktgroei aanwakkeren. "AI gaat standaard worden. Het komt er wel. Elke consument zal anders zijn en we moeten onze channel partners uitleggen wat een AI-PC uniek maakt", aldus Sophie Thibault - EMEA Commercial Category and Business Leader bij Lenovo. "Er is altijd een fase van experimenteren. Klanten willen uiteindelijk ermee aan de slag en dan ook gas geven", aldus  Ihab El Ghazzawi - Regional Director EMEA bij Dell Technologies. Kyle Houser - Head of WW Commercial Channel bij Qualcomm zei: "Onze partnergemeenschap heeft een geweldige bijdrage geleverd aan de adoptie van AI-pc's en de overgang van proof of concept naar grootschalige adoptie."

Windows 11 transitie verloopt tot nu toe traag, maar zal tzt gaan versnellen. Zes op de tien PC-gebruikers werken op Windows10 en tot veertig procent van de zakelijke pc's is aan vervanging / vernieuwing toe. "Als het gaat om de overstap naar Windows 11, is het onze taak in het bedrijfsleven om het proces te versnellen. In het MKB ligt onze focus op educatie. Hoe langer klanten wachten, hoe meer druk op het aanbod en het ecosysteem zal worden gegenereerd", aldus Kurt Stevenson - Director, Windows Marketing & GTM bij Microsoft. "We zien klanten een ROI van 250% halen uit hun Windows 11-vernieuwing."


Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-2 | 07-10 tm 14-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!