Witold Kepinski - 15 oktober 2024

Experts delen inzichten over duurzaamheid en ESG op Canalys Forum

Tijdens het Canalys Forum 2024 in Berlijn hebben de Canalys sustainability experts Elsa Jasmine Nightingale en Ben Caddy belangrijke inzichten gedeeld over de uitdagingen en kansen op het gebied van duurzaamheid, net zero en ESG.

Experts delen inzichten over duurzaamheid en ESG op Canalys Forum image

Nightingale benadrukte dat grote techbedrijven hun korte termijn doelen voor duurzaamheid aan het herzien zijn vanwege veranderende regelgeving en de complexiteit van het bereiken van net zero. Zij ziet echter ook mogelijkheden om deze doelen om te zetten in realistische, haalbare doelen op de korte termijn.

Caddy wees erop dat leveranciers vertrouwen kunnen herwinnen door transparant te zijn over de gegevens die ze gebruiken in hun duurzaamheidsrapporten en hoe gedetailleerd deze zijn. Hij benadrukte dat het gebruik van producten een aanzienlijk deel van de uitstoot uitmaakt en dat partners een cruciale rol spelen bij het helpen van leveranciers om samen te werken aan duurzaamheid.

Ondanks een uitdagend jaar voor ESG, toonde Caddy zich optimistisch vanwege het toenemende aantal partners die zich inzetten voor circulariteit.

Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Sophos All Colours BN + BW  10-10-2024 tm 31-10-024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!