Wouter Hoeffnagel - 14 oktober 2024

DigiD bestaat twintig jaar

DigiD bestaat twintig jaar. Het inlogmiddel geeft toegang tot ruim 600 overheidsorganisaties en duizenden dienstverleners. Meer dan 17 miljoen mensen maken gebruik van DigiD.

DigiD bestaat twintig jaar image

Dit meldt beheerder Logius. DigiD is een digitaal identificatiesysteem dat door de Nederlandse overheid is ontwikkeld. Met DigiD kunnen burgers en bedrijven veilig inloggen op websites van overheidsinstanties, zorginstellingen, onderwijsinstellingen en andere organisaties die met de overheid samenwerken. Het wordt gebruikt om toegang te krijgen tot persoonlijke gegevens en diensten, zoals het regelen van belastingzaken bij de Belastingdienst, het inzien van studiefinanciering bij DUO, of het aanvragen van toeslagen bij de overheid.

DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en wachtwoord, maar kan ook worden uitgebreid met extra beveiligingslagen, zoals tweestapsverificatie via sms of de DigiD-app. Dit verhoogt de veiligheid van het systeem en beschermt gebruikers tegen identiteitsfraude. Sinds enkele weken is het ook mogelijk om gezichtsherkenning en vingerafdrukcontrole toe te voegen als inlogmethode voor toegang tot de DigiD-app.

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-7 | 14-10 tm 21-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!