Wouter Hoeffnagel - 14 oktober 2024

Taiwanese minister: 'TSMC wil meer chipfabrieken in Europa bouwen'

TSMC wil meer chipfabrieken in Europa bouwen. De Taiwanese chipfabrikant speelt hiermee in op de sterke vraag naar chips voor kunstmatige intelligentie (AI). Ook wil het bedrijf zo de afhankelijkheid van Taiwan als productielocatie afbouwen met het oog op geopolitieke spanningen in de regio.

Taiwanese minister: 'TSMC wil meer chipfabrieken in Europa bouwen' image

Dit zegt Wu Cheng-wen, de Taiwanese minister van Wetenschap en Technologie, in een interview met Bloomberg TV. Wu wijst erop dat TSMC is begonnen met de bouw van een chipfabriek in het Duitse Dresden. De bouw van deze fabriek ging in augustus van start. De fabriek kost ongeveer 10 miljard euro, waarvan de helft afkomstig is van subsidies van de Duitse staat. De fabriek moet eind 2027 klaar zijn.

'Plannen voor meer fabrieken'

Ook zou TSMC plannen hebben voor meer fabrieken in de toekomst, gericht op diverse marktsectoren. Wu deelt geen tijdspad voor deze plannen.

TSMC meldt in een verklaring aan Bloomberg TV zich te blijven richten op zijn wereldwijde uitbreidingsprojecten. Het bedrijf zegt op dit moment geen nieuwe investeringsplannen te hebben.

Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024 ALSO BW tm 16-10-2024
Tanium BN+BW 8/10/2024 - 01/11/2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!