Wouter Hoeffnagel - 14 oktober 2024

Conscia betreedt Ierse markt met overname van PlanNet21 Group

Conscia lijft de Ierse IT-leverancier PlanNet21 Group in. Het bedrijf btreedt daarmee de Ierse markt.

Conscia betreedt Ierse markt met overname van PlanNet21 Group image

De overname omvat PlanNet21 Communications, Agile Networks en eCom Solutions, aanbieders van cybersecurity, netwerken en managed services in zowel Ierland als het Verenigd Koninkrijk. Samen beschikken Conscia en PlanNet21 meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van cybersecurity, secure networking, IT-infrastructuur en hybride cloudoplossingen. De gecombineerde activiteiten van beide bedrijven genereerden een omzet van meer dan 700 miljoen euro in het boekjaar 2022/23.

PlanNet21 Group is een speler op de Ierse markt met een omzet van bijna 70 miljoen euro in 2022/23. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Dublin en kantoren in Cork, Galway, Belfast en Edinburgh, bedient ongeveer 300 klanten, waaronder publieke en private organisaties in sectoren zoals technologie, media, telecom en de overheid.

Twintigste overname in Europa

Deze overname is de twintigste van Conscia in acht Europese markten en volgt op eerdere acquisities van ITGL, een specialist in digitale transformatie uit het Verenigd Koninkrijk, en Kanari, een Scandinavisch bedrijf gespecialiseerd in observability-oplossingen.

“Ik ben erg enthousiast om de klanten en de zeer kundige medewerkers van PlanNet21 Group bij Conscia te verwelkomen. We kijken ernaar uit om samen te werken in Ierland en onze andere gezamenlijke markten. Er is een commerciële en culturele match die ons in staat stelt om onze klanten nog beter te kunnen bedienen”, aldus Erik Bertman, ceo van de Conscia Group.

Gartner BW tm 02-11-2024 Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-3 | 14-10 tm 21-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!