16 oktober 2024

Ontdek welke dreigingen écht relevant zijn voor jouw organisatie 

Elke dag worden organisaties overspoeld met talloze nieuwe meldingen van hacks, datalekken en andere dreigingen. Deze dreigingsinformatie komt uit veel verschillende bronnen, zoals nieuwswebsites, beveiligingsadviezen van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), en meldingen van eigen systemen zoals Endpoint Detection and Response (EDR) en Security Information Event Management (SIEM). Hoe blijf je op de hoogte van wat écht belangrijk is voor jouw organisatie?

Ontdek welke dreigingen écht relevant zijn voor jouw organisatie  image

Welke dreigingen zijn écht relevant voor jou?

Bij elke nieuwe dreigingsmelding vraag je je af: wat is de impact? Wat zijn de risico's? Is deze dreiging relevant voor ons? Dit vormt voor veel organisaties een enorme uitdaging. Hoe bepaal je op welke dreigingen je moet reageren? Je kunt natuurlijk niet alles tegelijk onderzoeken, waardoor het risico bestaat dat kritieke dreigingen worden gemist. En van de vele meldingen per dag zijn er vaak maar een paar die er écht toe doen.

Ontmoet MRI: jouw oplossing voor relevante dreigingsdetectie

Het Centrum voor Cybersecurity, Veiligheid en Technologie (CCVT) voert, in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken, een haalbaarheidsonderzoek uit naar een Meldingssysteem voor Relevante Informatiedetectie (MRI). Dit systeem helpt jou om snel en automatisch te bepalen welke dreigingsinformatie relevant is voor jouw organisatie. Zo bespaar je tijd en mis je geen kritieke bedreigingen.

MRI maakt gebruik van artificial intelligence (AI) zoals Natural Language Processing (NLP) en Large Language Models (LLM) om informatie te filteren. Het onderzoek, dat onderdeel is van de SBIR-oproep "Autonoom delen van dreigingsinformatie", heeft als doel om te verkennen hoe dit systeem organisaties kan ondersteunen bij het detecteren van relevante dreigingen.

Praktische voordelen van MRI

Met MRI weet je altijd precies welke dreigingen nu belangrijk zijn voor jouw organisatie. Geen twijfel meer, geen tijdverlies - je krijgt direct antwoord op de vraag: "Is deze dreiging relevant voor ons en onze sector?".

MRI zorgt ervoor dat kritieke dreigingen voor jouw organisatie niet over het hoofd worden gezien. Stel je voor, er wordt een kwetsbaarheid ontdekt in Apache HTTP Server. MRI herkent dat dit relevant is voor jouw webserver en waarschuwt je onmiddellijk. Of er is nieuws over een Russische APT29-campagne gericht op Microsoft Azure. MRI laat je weten dat dit relevant is voor jouw Azure-omgeving. Zo mis je nooit meer belangrijke dreigingen.

Help ons MRI perfect af te stemmen op jouw behoeften

CCVT merkt dat er steeds meer vraag is naar een systeem zoals MRI, omdat het organisaties helpt bij de dagelijkse overvloed aan meldingen uit nieuwsberichten, advisories en interne systemen en om beter sneller en beter geïnformeerd beslissingen te nemen. Wil jij het CCVT helpen om MRI perfect af te stemmen op jouw behoeften? Doe mee aan een kort interview van 30 minuten waarin we je meer vertellen over het systeem en jouw inzichten horen over het omgaan met dreigingsinformatie. Jouw input is van onschatbare waarde!

Meld je nu aan via info@ccvt.nl of bezoek de website. Samen maken we cybersecurity efficiënter en effectiever.

Door: Sven Mik, Cybersecurity Expert bij CCVT

Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Axians 09/10/2024 - 22/10/2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!