Witold Kepinski - 16 oktober 2024

Robin Radar is overgenomen door Parcom

De aandeelhouders van Robin Radar en investeringsmaatschappij Parcom hebben een akkoord bereikt over de overname van Robin Radar door Parcom. Robin Radar is een ontwikkelaar van radarsystemen gespecialiseerd in het detecteren en volgen van kleine vliegende objecten. In samenwerking met Parcom wil het management van Robin Radar de huidige groeitraject voortzetten. In de komende jaren zal het bedrijf zich richten op het uitbreiden van zijn aanwezigheid in bestaande markten, terwijl het groei nastreeft in nieuwe sectoren en geografische gebieden, met name Noord-Amerika.

Robin Radar is overgenomen door Parcom image

Robin Radar, opgericht in 2010 als een TNO-spin-off met hoofdkantoor in Den Haag, Nederland, heeft zich gevestigd als een wereldwijde leider in radarsystemen ontworpen om vogels en drones te detecteren en te classificeren. De radarsystemen van het bedrijf dienen een reeks kritieke industrieën, waaronder defensie, beveiliging, civiele en militaire luchtvaart en windparken. Het biedt innovatieve oplossingen om vogelbotsingen en drone-gerelateerde veiligheidsrisico's te verminderen. De unieke technologie van Robin Radar, met name de eigen software, heeft het tot de radarsysteem van keuze gemaakt voor een breed scala aan toepassingen. Sinds een eerste investering van SHIFT Invest en INKEF in 2012 heeft Robin Radar een indrukwekkende 30x omzetgroei gerealiseerd.

Met deze nieuwe samenwerking is Robin Radar klaar om zijn aanwezigheid in belangrijke markten uit te breiden. Het bedrijf zal verder investeren in de ontwikkeling van nieuwe radarsystemen om te voldoen aan de veranderende behoeften binnen de sector. Naast productontwikkeling zal Robin Radar zich richten op het vergroten van zijn verkoop en dienstverlening in de snelgroeiende defensie- en civiele marktsegmenten, waaronder in Noord-Amerika. Om gezamenlijke groei te bevorderen, zullen Robin Radar en Parcom een ambitieuze schaalstrategie uitvoeren, waarbij de organisatie wordt uitgebreid en de assemblage-outsourcing wordt verhoogd.

Impact

"We zijn super enthousiast over de samenwerking met Parcom. Het markeert een nieuw hoofdstuk in ons avontuur om uit te rollen, op te schalen en te innoveren. Met hun steun zijn we goed gepositioneerd om deze ambities te versnellen en hoogwaardige radarsystemen te blijven leveren die voldoen aan de groeiende behoeften van onze klanten", aldus Siete Hamminga, CEO van Robin Radar.

"De innovatieve aanpak van Robin Radar op het gebied van radartechnologie heeft hen in staat gesteld een aanzienlijke impact te hebben op meerdere sectoren. We zijn onder de indruk van het ervaren managementteam en de open, samenwerkende teamcultuur, beide fundamenteel voor het succes van het bedrijf. We zijn verheugd om het ambitieuze groeiplan van het team te ondersteunen, vooral nu het bedrijf internationaal en naar nieuwe markten uitbreidt", aldus Norman Bremer, Partner bij Parcom.

De financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt. De transactie is onderworpen aan goedkeuring van de regelgeving. Aan de verkoperszijde werd de transactie begeleid door William Blair.

Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-3 | 14-10 tm 21-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!