Wouter Hoeffnagel - 17 oktober 2024

Sellercloud in handen van Descartes

Descartes Systems Group, speler op het gebied van softwareoplossingen voor de supply chain en logistiek, neemt de leverancier van omnichannel e-commerceoplossingen Sellercloud over. Het Amerikaanse Sellercloud ondersteunt kleine en middelgrote detailhandelaren, distributeurs, groothandelaren en fabrikanten met multichannel e-commerceactiviteiten.

Sellercloud in handen van Descartes image

De Inventory Management- en Order Management-oplossingen (IMS/OMS) van Sellercloud helpen bedrijven bij het synchroniseren, plannen en beheren van hun voorraad over meerdere verkoopkanalen. Deze tools stellen productverkopers in staat om het hele fulfilmentproces te coördineren, van het doorsturen van bestellingen naar het juiste magazijn tot het efficiënter organiseren van het orderpicken, verpakken, verzenden en verwerken van retouren door magazijnmedewerkers.

Sellercloud, met hoofdkantoor in New Jersey, is recentelijk overgenomen door Descartes voor ongeveer 110 miljoen dollar, betaald met beschikbare contanten. Bovenop dit bedrag is er een prestatiegebonden vergoeding (earn-out) van maximaal 20 miljoen dollar mogelijk, afhankelijk van het behalen van specifieke omzetdoelen door het gecombineerde bedrijf gedurende de eerste twee jaar na de overname. Verwacht wordt dat deze earn-out wordt uitbetaald in de fiscale jaren 2026 en 2027, indien aan de gestelde voorwaarden wordt voldaan.

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!