Wouter Hoeffnagel - 15 oktober 2024

Dell lanceert nieuwe geïntegreerde rack-, server- en opslagsystemen

Dell Technologies lanceert nieuwe geïntegreerde rack-systemen, gericht op het ondersteunen van hoge dichtheid in computing en AI-workloads. De nieuwe systemen zijn ontworpen om de prestaties te leveren die organisaties nodig hebben om concurrerend te blijven in het snel veranderende AI-landschap.

Dell lanceert nieuwe geïntegreerde rack-, server- en opslagsystemen image

De Dell Integrated Rack 7000 (IR7000) voldoet aan de Open Compute Project-standaarden en biedt een toekomstbestendig ontwerp dat geschikt is voor grootschalige implementaties. Dit rack ondersteunt de nieuwste CPU- en GPU-architecturen en kan tot 480 kW koelen, waardoor het bijna alle opgewekte warmte afvoert. Dit biedt organisaties meer keuze en flexibiliteit in hun netwerkconfiguraties.

Bovendien zijn er platforms ontwikkeld voor de IR7000, zoals de Dell PowerEdge XE9712, die speciaal is ontworpen voor AI-implementaties. Dit platform biedt hoge GPU-dichtheid, wat het geschikt maakt voor LLM-training en real-time inferencing. Ook de Dell PowerEdge M7725 biedt compute-mogelijkheden en is gericht op sectoren zoals onderzoek en fintech.

Ongestructureerde opslag en databeheer in het AI-tijdperk

Dell vernieuwt daarnaast zijn portfolio van ongestructureerde data-opslag en databeheer die gericht zijn op AI-toepassingen. De Dell PowerScale-oplossingen verbeteren de prestaties van AI-applicaties en vereenvoudigen het databeheer. Met nieuwe 61TB-schijven kunnen klanten grotere datasets efficiënter beheren, terwijl verbeterde doorvoersnelheden de prestaties van AI-workloads optimaliseren.

De Dell IR7000 is wereldwijd beschikbaar in het eerste kwartaal van 2025, terwijl de Dell PowerEdge XE9712 nu toegankelijk is voor geselecteerde klanten. Deze technologieën helpen organisaties om hun AI-initiatieven te versnellen en de operationele efficiëntie te verbeteren. De nieuwe generatieve AI-oplossingen met Intel worden eind 2024 gelanceerd.

Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Axians 09/10/2024 - 22/10/2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!