Wouter Hoeffnagel - 16 oktober 2024

IBM levert APM-speler Prescinto in

IBM lijft Prescinto in, een aanbieder van software-as-a-service (SaaS) voor asset performance management (APM) gericht op de sector van hernieuwbare energie. Met de technologie van Prescinto, die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie, kunnen organisaties hun schone energie- en opslagactiva beter monitoren en beheren. In een tijd waarin de focus steeds meer ligt op alternatieve energiebronnen zoals wind- en zonne-energie, is effectief beheer van apparatuur zoals turbines en zonnepanelen cruciaal.

IBM levert APM-speler Prescinto in image

De wereldwijde markt voor utilities asset management groeit snel, van 4,3 miljard dollar in 2022 tot een geschatte 12,4 miljard dollar in 2031. De overname versterkt IBM's Maximo Application Suite (MAS), die zich richt op het beheer van de levenscyclus van activa. Dit stelt IBM in staat om zijn invloed in de energie- en nutssector verder uit te breiden, waar bedrijven oplossingen zoeken om de prestaties van hernieuwbare energieopslag en -productie te optimaliseren.

Duurzaamheidsinitiatieven ondersteunen

Met de integratie van Prescinto's technologie kan IBM zijn klanten beter ondersteunen bij hun duurzaamheidsinitiatieven. Dit stelt gebruikers in staat om de prestaties van zonnepanelen, windturbines en energieopslagactiva bijna in real-time te volgen. Een voorbeeld is de monitoring van zonnepanelen, waarbij visuele herkenning vroegtijdig problemen kan opsporen, zodat organisaties snel kunnen reageren en de efficiëntie kunnen herstellen.

Lees hier meer.

Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Tanium BN+BW 8/10/2024 - 01/11/2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!