Witold Kepinski - 16 oktober 2024

Zscaler en Okta verbeteren de cyberbeveiliging met nieuwe Zero Trust integraties

Zscaler en Okta kondigen tijdens het Oktane event in Las Vegas vier nieuwe integraties aan die zijn ontworpen om de zero trust-transformatie van hun gezamenlijke klanten te versnellen. Door end-to-end, contextbewuste beveiliging te leveren, helpen Okta en Zscaler klanten risico's te verminderen, de gebruikerservaring te verbeteren en cross-domain response mogelijk te maken via gedeelde telemetrie en threat intelligence.

Zscaler en Okta verbeteren de cyberbeveiliging met nieuwe Zero Trust integraties image

"De aangekondigde integraties verdiepen onze samenwerking met Okta aanzienlijk en onze toewijding om onze klanten veilig te houden", aldus Amit Raikar, Vice President of Technology Alliances and Business Development bij Zscaler. "Samen richten we ons op het helpen van klanten om hun zero trust-beveiligingshouding te versterken in een steeds complexere risicovolle omgeving, waar het rigoureus beheren van gebruikersidentiteiten en het afdwingen van adaptieve toegangscontroles belangrijker is dan ooit."

"In het AI-tijdperk is de enige manier om klanten effectief te beschermen, door het beveiligingsecosysteem te bundelen. Puntbeveiligingsoplossingen richten zich op afzonderlijke gebieden, maar integreren niet met elkaar, wat de complexiteit vergroot", aldus Stephen Lee, Vice President of Technical Strategy and Partnerships bij Okta. "Daarom hebben Okta en Zscaler geïnvesteerd in diepe integraties die de zero trust-reis versnellen en de beveiligingshouding van onze gezamenlijke klanten wereldwijd verbeteren ."

Organisaties blijven navigeren door de complexiteit van het beveiligen van het groeiende aantal externe gebruikers, cloudapplicaties en hybride IT-omgevingen. Zscaler en Okta zetten zich in om diepe integraties te leveren die veilige toegang tot cloud- en webapplicaties verbeteren en tegelijkertijd gebruikersonderbrekingen minimaliseren. 

De nieuwste integraties van Zscaler en Okta leveren:

  • Adaptive Access Policy Enforcement : Met de Zscaler Adaptive Access en Okta-integratie kunnen organisaties contextgebaseerde toegangsbeleidsregels afdwingen die dynamisch worden aangepast op basis van de veranderende risicocontext van de gebruiker. Deze omvatten wachtwoordverval, inbreuk op inloggegevens, accountherstel of gebruikersgedrag met een hoog risico. Zscaler's opname van Okta's gebruikersrisicotelemetrie bouwt voort op een eerdere integratie, waarbij Identity Threat Protection met Okta AI risicotelemetrie van Zscaler Deception opneemt om te reageren op inbreuk op inloggegevens of insider-aanvallen. Risicotelemetrie wordt bidirectioneel uitgewisseld via deze integratie tussen Okta en Zscaler, waardoor detectie en respons op bedreigingen worden verbeterd.
  • Dynamische Step-Up Authenticatie: Zscaler Adaptive Access kan step-up authenticatie activeren met Okta Workforce Identity Cloud (WIC) wanneer Zscaler hoger dan normaal riskant gebruikersgedrag detecteert om een ​​extra beveiligingslaag toe te voegen. In dergelijke scenario's vereist step-up authenticatie dynamisch dat de gebruiker voldoet aan sterkere vormen van authenticatie voordat toegang tot gevoelige bronnen, zoals Salesforce, wordt verleend.
  • Contextualisatie van beveiligingsgegevens en Unified Vulnerability Management: Zscaler's Data Fabric for Security verrijkt en aggregeert gegevens uit Okta-logs met gelijktijdige gegevensstromen om gecontextualiseerde, realtime inzichten te bieden in kwetsbaarheden en blootstellingen in het hele bedrijfsecosysteem. Deze oplossing is eenvoudig in te stellen en te configureren en biedt een dynamische risicobeoordeling van een organisatie via een eenvoudig dashboard om beveiligingsherstel te versnellen.
  • Zero Trust Partner Access: Zscaler's Zero Trust Exchange cloudbeveiligingsplatform, met native geïntegreerde cloudbrowserisolatie (CBI), maakt veilige, agentloze toegang tot webapplicaties mogelijk. Het stelt externe gebruikers en partners in staat om direct toegang te krijgen tot bedrijfsbronnen vanaf hun apparaten, terwijl bedrijfsapplicaties worden beschermd en gegevensverlies wordt voorkomen. Okta vult dit aan door identiteits- en toegangsbeheer voor IT-beheerders te stroomlijnen met Okta Universal Directory. Dit stelt hen in staat om gebruikers en beleid te beheren, app-toewijzingen te automatiseren en veiliger en sneller aan boord te komen.
Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024 Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!