Wouter Hoeffnagel - 17 oktober 2024

Schneider Electric neemt Motivair over

Schneider Electric neemt Motivair Corporation over. Motivair is gespecialiseerd in vloeistofkoeling en geavanceerde thermomanagementoplossingen voor high-performance computersystemen.

Schneider Electric neemt Motivair over image

Met de overname speelt Schneider Electric in op de stijgende behoefte aan energie-efficiënte oplossingen door de opkomst van Generative AI en Large Language Models (LLM's), die leiden tot hogere dichtheid en meer warmteproductie in datacenters. Vloeistofkoeling speelt daardoor een steeds grotere rol in. Volgens marktvoorspellingen groeit de vraag naar vloeistofkoeling de komende jaren met meer dan 30% per jaar.

Coolant Distribution Units en Rear Door Heat Exchangers

Motivair, opgericht in 1988 en gevestigd in Buffalo, New York, telt meer dan 150 werknemers. Het biedt een breed scala aan koeloplossingen, waaronder Coolant Distribution Units (CDU's) en Rear Door Heat Exchangers (RDHx). De technologie van het bedrijf speelt onder meer een rol in het koelen van supercomputers.

Door deze overname versterkt Schneider Electric zijn portfolio van directe vloeistofkoelingsoplossingen en hoge-capaciteit thermische systemen, waardoor het bedrijf in staat is om beter in te spelen op de thermische uitdagingen van nieuwe technologieën.

Gartner BW tm 02-11-2024 Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
Tanium BN+BW 8/10/2024 - 01/11/2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!