Witold Kepinski - 18 oktober 2024

Hitachi kiest voor Okta Identity infrastructuur toepassingen

Hitachi, Ltd., een Japanse fabrikant van algemene elektronica, heeft 612 geconsolideerde dochterondernemingen en beheert de identiteiten van ongeveer 480.000 gebruikers via geconsolideerde bedrijfsmedewerkers en zakenpartners met Okta Identity toepassingen. De IT Strategy & Digital Integration Division beheert IT voor deze enorme organisatie. De divisie ondersteunt Hitachi's bedrijfsgroei door een gemeenschappelijke IT-strategie te formuleren en te promoten en IT-digitale technologie te leveren aan gebruikers wereldwijd.

Hitachi kiest voor Okta Identity infrastructuur toepassingen image

Om continue groei en innovatie te ondersteunen, bouwt Hitachi momenteel een derde generatie Identity-infrastructuur. De eerste generatie was voornamelijk on-premise, de tweede generatie was een hybride omgeving van on-premise en cloud, en de derde generatie is een cloud-centrische Identity-infrastructuur.

De Okta Workforce Identity Cloud (WIC) speelt een centrale rol in deze nieuwe identiteitsinfrastructuur. Met het toenemende gebruik van cloudservices binnen het bedrijf, adopteerde Hitachi Okta voor het eerst in augustus 2017 om een ​​superieure inlogervaring te bieden, beveiligingsrisico's veroorzaakt door omslachtig wachtwoordbeheer te verminderen en de inspanningen van beheerders en operationele kosten te verminderen. Aan het begin van de implementatie gebruikte Hitachi voornamelijk de Single Sign-On (SSO)-functionaliteit, maar heeft sindsdien het gebruik van functies zoals Multi-Factor Authentication (MFA) , Workflows en Lifecycle Management uitgebreid. Nu integreert Okta WIC alle authenticatie en autorisatie van Hitachi voor cloudservices en on-premise bedrijfsapplicaties.

Uitdagingen

"De hybride on-premise en cloudconfiguratie van de tweede generatie Identity-infrastructuur leverde uitdagingen op, zoals toegenomen systeemcomplexiteit", zegt Toshihiko Ono, Senior Manager, Next Generation Security & Solutions Department, Global Solutions 2nd Office, IT Strategy & Digital Integration Division. "Daarom overwoog Hitachi om een ​​volledig cloudgebaseerde authenticatieoplossing te implementeren en na het vergelijken van verschillende producten besloten we om Okta WIC te implementeren. Deze derde generatie Identity-infrastructuur gebruikt Microsoft Entra ID als directory, maar centraliseert authenticatie in Okta WIC om de gebruikerservaring en beveiliging te garanderen. Okta speelt een centrale rol in onze Identity-infrastructuur, aangezien Hitachi Group cloud-lift promoot."

Het Okta Integration Network (OIN) biedt meer dan 7.500 vooraf geïntegreerde applicatiesjablonen om de beste applicatie-integratie te faciliteren. Dit maakt snelle en veilige SSO en provisioning van zakelijke applicaties mogelijk.

"Momenteel heeft de gehele Hitachi Group ongeveer 1.500 applicaties geïntegreerd met Okta WIC, waaronder SaaS, on-premise en zelfontwikkelde applicaties. Sommige applicaties worden geleverd door de corporate kant, terwijl andere onafhankelijk worden geïmplementeerd door elke business unit of groepsmaatschappij, maar Okta WIC wordt ingezet als de standaard in-house certificering," zegt Ono. "We willen de inzet van Okta WIC verder promoten vanuit het oogpunt van beveiligingscontrole en in de toekomst wereldwijd applicatie-authenticatie consolideren. Okta WIC is eenvoudig te gebruiken omdat het kan worden geïntegreerd met een breed scala aan applicaties en de bruikbaarheid ervan kan worden geünificeerd."

Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!