Witold Kepinski - 18 oktober 2024

SentinelOne introduceert Singularity Hyperautomation, AI SIEM en nieuwe Purple AI-functies

SentinelOne introduceert een reeks innovaties die de visie van het autonome Security Operations Center (SOC) waarmaken. Deze innovaties zijn gebouwd op het Singularity-platform van SentinelOne.

SentinelOne introduceert Singularity Hyperautomation, AI SIEM en nieuwe Purple AI-functies image

Singularity Hyperautomation: no-code automatisering van security-workflows

Singularity Hyperautomation biedt klanten meer dan 100 integraties en tientallen kant-en-klare workflows die zijn ontworpen om veelvoorkomende cyberdreigingen aan te pakken. Denk hierbij aan het beperken van ransomware, het bewaken van de compliance van bedrijfsmiddelen en het reageren op verdachte gebruikersactiviteiten en dreigingen van binnenuit. Singularity Hyperautomation biedt een eenvoudig, no-code, drag-and-drop canvas voor het bouwen van aangepaste workflows en het automatiseren van taken, samen met no-code toegang tot elke API om gegevens te gebruiken van elke security- of IT-bron.

De oplossing is ingebouwd in het SentinelOne platform en integreert met de workflows van analisten, voor intelligente automatisering tijdens onderzoeken. Het profiteert van het platform en Purple AI om automatisch playbooks te genereren op basis van peer-driven inzichten, waardoor teams sneller en efficiënter reageren. De native integratie met Singularity’s endpoint-, cloud-, identiteits- en AI SIEM-mogelijkheden zorgt ervoor dat securityteams niet alleen de bestrijding van dreigingen op meerdere aanvalsoppervlakken kunnen automatiseren, maar ook dat alle gegevens in Singularity kunnen worden gebruikt om - met meer context en minder complexiteit - snel te reageren op incidenten.

Singularity AI SIEM: invoer en synthese van alle gegevens uit het hele security-ecosysteem

Singularity AI SIEM (Security Information and Event Management) is een cloud-native, no-index SIEM-oplossing die AI en automatisering gebruikt. Aangedreven door het schaalbare Singularity Data Lake met always-on hot storage, biedt AI SIEM real-time detectie op streaming data. Singularity AI SIEM is gebouwd op het Open Cybersecurity Schema Framework (OCSF), dat - niet alleen de eigen oplossingen van SentinelOne, maar ook van derden - gestructureerde en ongestructureerde gegevens opneemt. Klanten krijgen hiermee direct uitgebreid inzicht in de hele bedrijfsomgeving en kunnen workflows met meerdere tools automatiseren.

SentinelOne Purple AI: automatisering van alert triage, threat hunting en onderzoek

SentinelOne introduceert nieuwe Purple AI-functies voor de snelle automatisering van onderzoek, vermindering van alert fatigue en het voorblijven van aanvallen. De Purple AI beveiligingsanalist is geïntegreerd met alle onderdelen van het Singularity Platform en vertaalt vragen over security in natuurlijke taal in query’s, bevat eventlogs en indicatoren samen, leidt analisten van alle niveaus door complexe onderzoeken en schaalt de samenwerking op met gedeelde investigation notebooks.

De nieuwe Purple AI Auto-Alert Triage prioriteert waarschuwingen en helpt snel te bepalen welke waarschuwingen beter onderzocht moeten worden. Auto-Alert Triage maakt gebruik van de nieuwe Global Alert Analysis om duizenden anonieme vergelijkbare alerts te beoordelen om te bepalen of ze positief zijn, en geeft geprioriteerde ‘Alerts to Investigate’ weer voor de vermindering van alert fatigue, zodat securityteams tijd terugwinnen om zich te concentreren op de belangrijke taken die risico’s verminderen.

Purple AI kan nu ook worden gebruikt om autonoom onderzoek te starten en de reactietijd te versnellen. Met Purple AI Auto-Investigations neemt Purple AI geprioriteerde alerts aan. De functionaliteit stelt - gebaseerd op de betreffende alert - automatisch een lijst van onderzoeksstappen samen, voert zelfstandig stappen uit en genereert daarna een aanbeveling. Het bewijsmateriaal dat tijdens het onderzoek wordt verzameld, wordt opgeslagen in een controleerbaar en gezamenlijk Purple AI investigation notebook voor de verkorting van de onderzoeks- en rapportagetijd. SOC-teams en incident response plukken zo de vruchten van de snelheid en schaalgrootte bij het aanpakken van kritieke dreigingen.

Ultraviolet softwarefamilie van securitymodellen

SentinelOne onthult Ultraviolet: de softwarefamilie van security LLM’s en multimodale modellen voor specifieke security use cases en betere ondersteuning van agentic workflows die nodig zijn voor de vermindering van de operationele last.

Ultraviolet is een aanvulling op de beste modellen voor algemene doeleinden en richt zich specifiek op unieke gebieden zoals het verbeteren van de doeltreffendheid van detectie. Ultraviolet maakt meer real-time context mogelijk en verbetert de redenatie-efficiëntie over securityproblemen voor een grotere autonomie. Zo blijven afgestemde modellen gericht op de eigen taak blijven en zijn er aanzienlijk minder tokens nodig om tot bruikbare conclusies te komen.

Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024 Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024
DIC Awards BN tm 28-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!