Wouter Hoeffnagel - 18 oktober 2024

Samsung stelt levering van ASML-chipmachines voor Texaanse fabriek uit

Samsung stelt de levering van chipmachines van ASML voor zijn nieuwe fabriek in de Amerikaanse staat Texas uit. Aanleiding hiervoor is de tegenvallende vraag naar chips. Ook orders bij andere leveranciers zijn uitgesteld.

Samsung stelt levering van ASML-chipmachines voor Texaanse fabriek uit image

Dit meldt Reuters op basis van drie bronnen. Samsung zou nog geen grote klanten hebben weten binnen te halen voor zijn fabriek in Taylor, Texas. Het Zuid-Koreaanse techbedrijf wil in deze fabriek 17 miljard dollar investeren. Het stelt daarom de levering van diverse componenten voor de fabriek uit.

ASML wees onlangs bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers op leveringen die klanten hebben uitgesteld, maar noemde daarbij geen namen. Twee van de bronnen van Reuters melden dat Samsung extreme ultraviolet lithografiemachines wil afnemen bij ASML voor de fabriek in Taylor. Een van de bronnen meldt dat de levering eerder dit jaar al op planning stond, maar vooralsnog niet heeft plaatsgevonden. Het is onduidelijk wanneer de levering alsnog plaats zal vinden. Lees hier meer.

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-3 | 14-10 tm 21-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!