Witold Kepinski - 19 oktober 2024

Delegatie Tweede Kamer brengt werkbezoek aan Exact

Tweede Kamerleden Barbara Kathmann (GroenLinks-PvdA), Jan Valize (PVV) en Rosemarijn Dral (VVD) brachten een werkbezoek aan softwareontwikkelaar Exact in Delft. Het bezoek, dat geïnitieerd werd door branchevereniging NLdigital, stond in het teken van kennisdeling. De Kamerleden, die samen 86 van de 150 Kamerzetels vertegenwoordigen, spraken met specialisten van Exact over innovaties als kunstmatige intelligentie (AI) en hoe bedrijfssoftware ondernemers in het mkb kan helpen om efficiënter te werken en de bedrijfsvoering te optimaliseren.

Delegatie Tweede Kamer brengt werkbezoek aan Exact image

Digitalisering verandert onze samenleving continu. Nieuwe toepassingen van technologieën, zoals AI, volgen elkaar in rap tempo op en brengen steeds meer mogelijkheden met zich mee. Lotte de Bruijn, Algemeen Directeur van bedrijvencollectief NLdigital laat weten blij te zijn met het werkbezoek en onderstreept het belang ervan: “Het is cruciaal dat Kamerleden die beleid maken, inzicht hebben in de praktijk en het werkveld van innoverende bedrijven zoals Exact. Alsook wat hun werk betekent voor mkb-bedrijven in ons land. Uiteindelijk maken we gezamenlijk – politiek en bedrijfsleven – de digitale transitie mogelijk.”

“Het was ontzettend waardevol om vandaag met elkaar in gesprek te gaan over technologische innovaties en de meerwaarde ervan voor ondernemers in Nederland”, vervolgt Paul Ramakers, Chief Executive Officer van Exact. “Dit weekend vieren wij ons 40-jarig bestaan en daarmee is Exact een toonbeeld van innovatie. Van bedrijfssoftware in MS-DOS, naar Windows en de Cloud. We innoveren continu om onze klanten – veelal mkb’ers en hun accountants – te ondersteunen bij hun bedrijfsvoering. Van de boekhouding tot complete ERP-systemen, onze bedrijfssoftware helpt ondernemers en accountants om efficiënter te werken en vergroot het inzicht in organisaties. Op die manier helpen we bedrijven toekomstbestendig te groeien. We zetten nu dan ook in op artificiële intelligentie, meer specifiek generatieve AI, want deze nieuwe toepassing biedt nog meer mogelijkheden om ondernemers werk uit handen te nemen. Een mooi voorbeeld hiervan is de recente lancering van Exact Assistant: een conversationeel gedreven AI-tool in onze bedrijfssoftware Exact Online. Ik ben er trots op dat we dit vandaag aan de Kamerleden mochten laten zien en hen konden enthousiasmeren voor ontwikkelingen als deze.”

De commissie Digitale Zaken bestaat sinds de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 en heeft als doel de Kamer te helpen grip te krijgen op de gevolgen van digitalisering in onze samenleving. Kijk voor meer informatie op: www.tweedekamer.nl/kamerleden_en_commissies/commissies/diza

Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-7 | 14-10 tm 21-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!