Witold Kepinski - 21 oktober 2024

Nametag biedt deepfake verdediging tegen AI aangestuurde identiteitsdiefstal

Nu deepfake-bedreigingen blijven toenemen, heeft Nametag zijn Deepfake Defense geïntroduceerd, een geavanceerde identiteitsverificatie-engine die is ontworpen om geavanceerde AI-gestuurde aanvallen te dwarsbomen. Deze innovatieve oplossing, gelanceerd op Okta's Oktane 2024 conferentie in Las Vegas, markeert een belangrijke stap voorwaarts in het beschermen van digitale identiteiten.

Nametag biedt deepfake verdediging tegen AI aangestuurde identiteitsdiefstal image

Nu meer dan 50% van de leidinggevenden een toename van deepfake-aanvallen verwacht binnen het komende jaar, is de behoefte aan robuuste verdedigingen nog nooit zo groot geweest. Nametag's Deepfake Defense pakt deze dringende zorg aan door geavanceerde cryptografie, biometrie en AI te gebruiken om identiteiten met ongekende nauwkeurigheid te verifiëren.

Belangrijke kenmerken van Deepfake Defense zijn:

  • Cryptografische attestatie (verklaring): garandeert de integriteit van gegevens met behulp van hardware-ondersteunde keystore-garantie.
  • Adaptieve documentverificatie: detecteert en voorkomt digitale wijzigingen in identiteitsdocumenten.
  • Spatial Selfie: vergelijkt 3D-selfies met 2D-foto's met behulp van biometrie en sensorgegevens.

Door deze technologieën te combineren, biedt Deepfake Defense een uitgebreide oplossing die AI-gegenereerde deepfakes effectief kan blokkeren en bescherming biedt tegen identiteitsfraude.

Partnerschap met Okta

Nametag's partnerschap met Okta versterkt de beveiligingsmogelijkheden van beide platforms verder. Door Deepfake Defense te integreren in de Okta Identity Cloud, kunnen organisaties hun identiteitsverificatieprocessen verbeteren en hun personeel beschermen tegen opkomende bedreigingen.

"We zijn verheugd om samen te werken met Okta en Deepfake Defense op de markt te brengen," aldus Aaron Painter, CEO van Nametag. "Deze oplossing vertegenwoordigt een grote doorbraak in de strijd tegen identiteitsfraude en zal organisaties helpen hun meest waardevolle activa te beschermen."

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024
Sophos All Colours BN + BW  10-10-2024 tm 31-10-024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!