Wouter Hoeffnagel - 22 oktober 2024

Commvault maakt cloud-platform voor cyber resilience beschikbaar via AWS

Commvault, aanbieder van databeschermings- en cyberweerbaarheidsoplossingen voor hybride cloudomgevingen, maakt zijn volledige cloudplatform beschikbaar via Amazon Web Services (AWS). Dit platform bevat SaaS-oplossingen die eerder onder het merk Metallic vielen. AWS-gebruikers krijgen hiermee toegang tot functies om hun databescherming te automatiseren, de cyberweerbaarheid te verbeteren en het herstel van cloudapplicaties na een cyberaanval eenvoudiger te maken.

Commvault maakt cloud-platform voor cyber resilience beschikbaar via AWS image

Met steeds meer organisaties die een 'cloud-first'-strategie volgen, groeit het belang van cyberweerbaarheid. Een groot deel van de nieuwe data wordt in de cloud opgeslagen, en het Commvault Cloud-platform biedt bedrijven mogelijkheden om hun gegevens binnen de AWS-omgeving beter te beveiligen. Onder de oplossingen vallen onder meer Cloud Rewind, waarmee bedrijven terug kunnen naar de laatste schone back-up en hun cloudapplicaties snel kunnen herstellen.

Snel terugkeren naar eerdere versie

Commvault voegt ook nieuwe technologie toe voor Amazon S3-gebruikers, na de overname van Clumio. Deze technologie helpt gebruikers om snel terug te keren naar een eerdere, nog niet besmette versie van hun data in het geval van een cyberaanval. Vooral bedrijven die grote datasets voor AI en machine learning opslaan in S3 hebben hier baat bij, omdat zij zo hun data beter kunnen beschermen.

Air Gap Protect biedt AWS-gebruikers een extra laag bescherming door onwijzigbare back-ups in een geïsoleerde omgeving op te slaan. Daarnaast stelt Cleanroom Recovery organisaties in staat om hun productie-workloads te herstellen in een geïsoleerde AWS-omgeving, waar ze ook forensisch onderzoek kunnen doen. Dit helpt bedrijven om sneller en veiliger te herstellen na een aanval.

Deze oplossingen worden de komende maanden beschikbaar in de AWS Marketplace. Commvault verwacht dat de vraag naar zijn diensten zal toenemen, omdat bedrijven op zoek zijn naar manieren om hun data beter te beschermen en hun cyberweerbaarheid te vergroten.

'Processen verbeteren'

“Door de technologie van Commvault in onze omgeving in AWS in te zetten, kunnen we onze processen voor databescherming, cyberweerbaarheid en gegevensherstel ingrijpend verbeteren”, zegt Marek Duranik, associate director Core Infrastructure & Data Storage & Protection bij Merck, Sharp & Dohme (MSD). “De orchestration-mogelijkheden van Commvault stellen ons in staat om herstelprocessen in het geval van een cyberaanval te automatiseren en stroomlijnen. De hersteltijd wordt daarmee aanzienlijk verkort. Een bijkomend voordeel is dat we toegang krijgen tot de SaaS-oplossingen van Commvault, die integrale ondersteuning bieden voor omgevingen in de cloud en op locatie. Daarmee kunnen we over veilige en weerbare data- en herstelomgevingen beschikken en zijn we optimaal voorbereid op cyberbedreigingen. Dat betekent minder risico’s en een snellere respons op cyberaanvallen.”

“We zijn er trots op om de volledige kracht van het Commvault Cloud-platform en onze cloud-native oplossingen beschikbaar te stellen in AWS”, zegt Pranay Ahlawat, chief technolgy & AI officer bij Commvault. “Naar onze mening verandert onze technologie de regels van het spel door gezamenlijke klanten in staat te stellen om sneller gegevens te herstellen, cyberbedreigingen effectiever te beperken en hun strategie voor cyberweerbaarheid te versterken.”

Gartner BW tm 02-11-2024 Annemieke DO NOT REMOVE
Freshworks BN + BW | Statics Ad 9-5 | 21-10 tm 28-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!