Witold Kepinski - 22 oktober 2024

Xerox neemt ITsavvy over

Xerox heeft aangekondigd dat het akkoord is gegaan met de overname van ITsavvy , een in Oak Brook, Illinois gevestigde leverancier van geïntegreerde IT-producten en bijbehorende services, voor 400 miljoen dollar, bestaande uit een contante betaling van 180 miljoen dollar en gedekte promessen van in totaal 220 miljoen dollar, onder voorbehoud van bepaalde gebruikelijke aanpassingen voor en na de sluiting en escrow-regelingen. De transactie zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024 worden afgerond en blijft onderworpen aan goedkeuring van de fusie. ITsavvy is een portefeuillebedrijf van GenNx360 Capital Partners, een in New York gevestigde private equity-firma.

Xerox neemt ITsavvy over image

"Als onderdeel van onze Reinvention hebben we een grotere organisatorische focus gecreëerd op onze opkomende IT Services-mogelijkheden om onze inkomstenstromen te diversifiëren in de regio's die we bedienen," aldus John Bruno, president en chief operating officer bij Xerox. "ITsavvy's complementaire aanbod, afgestemd op onze sterke reputatie, zou de groei in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk moeten versnellen, terwijl we nieuwe wegen creëren om bestaande en nieuwe klanten te helpen hun manier van werken te transformeren. Ze hebben een bewezen staat van dienst en we kijken ernaar uit om dit zeer capabele en ervaren team in de plooi te brengen."

ITsavvy is een toonaangevende leverancier van geïntegreerde IT-infrastructuuroplossingen, die bedrijfsresultaten levert via frictieloze klantervaringen in meerdere segmenten en branches. ITsavvy, opgericht in 2004, heeft zijn omzet laten groeien tot meer dan $ 400 miljoen op een achterliggende twaalfmaandsbasis door een uitgebreide reeks levenscyclus-, implementatie- en beheerde IT-services aan te bieden om te helpen met de meest kritieke netwerk-, cloudmigratie- en werkplekproductiviteitsbehoeften van klanten.

"We zijn verheugd om ons bij het Xerox-team aan te sluiten en willen graag bijdragen aan de groei van Xerox IT Services", aldus Munu Gandhi, CEO bij ITsavvy. "Samen met Xerox zijn we van plan om het portfolio van hoogwaardige services voor onze groeiende klantenkring in de VS, het VK en Canada uit te breiden."

IT Services

Deze overname ondersteunt de Reinvention en toewijding van het bedrijf om zijn IT Services-activiteiten uit te breiden, terwijl het voortdurend innovatieve oplossingen naar de werkplekken van Xerox-klanten brengt. De overname zal naar verwachting direct bijdragen aan de aangepaste winst per aandeel en de vrije kasstroom. Het management van Xerox zal de overname verder bespreken tijdens de resultaten van het derde kwartaal van 2024.

Specops Software 22/10 t/m 5/11 BW Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-4 | 21-10 tm 28-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!