Witold Kepinski - 21 oktober 2024

Sophos koopt Secureworks met support van Thoma Bravo

Sophos en Secureworks, twee speler op het gebied van innovatieve beveiligingsoplossingen om cyberaanvallen te verslaan, hebben een definitieve overeenkomst aangekondigd voor Sophos om Secureworks over te nemen. De transactie in contanten wordt gewaardeerd op ongeveer 859 miljoen dollar. Sophos wordt gesteund door Thoma Bravo, een software-investeringsbedrijf.

Sophos koopt Secureworks met support van Thoma Bravo image

De ervaring en reputatie van Sophos als leverancier van beheerde beveiligingsdiensten en end-to-end beveiligingsproducten, gecombineerd met de expertise van Secureworks op het gebied van beveiligingsoperaties, getransformeerd in het Taegis platform, zal naar verwachting aanvullende geavanceerde MDR- en XDR-oplossingen leveren ten behoeve van hun wereldwijde klantenbestand zo melden cde twee partners: 'Samen zullen ze de veerkracht en beveiligingshouding van wereldwijde organisaties van elke omvang helpen versterken met een combinatie van beveiligingscontroles, AI, eersteklas bedreigingsinformatie en twee teams met tientallen jaren aan cybersecurity-expertise.'

ITDR en SIEM

Sophos verwacht oplossingen van beide bedrijven te integreren in een breder en sterker beveiligingsportfolio dat kleine, middelgrote en zakelijke klanten ten goede komt. Dit omvat Sophos' uitbreiding van zijn huidige portfolio met andere nieuwe aanbiedingen zoals identiteitsdetectie en -respons (ITDR), next-gen SIEM-mogelijkheden, operationele technologie (OT) beveiliging en verbeterde prioritering van kwetsbaarheidsrisico's. Als twee partnergerichte organisaties zal de combinatie van Sophos en Secureworks het gecombineerde bedrijf in staat stellen zijn marktpositie uit te breiden om meer waarde te creëren binnen het kanaal en de algehele beveiligingscommunity te versterken.

"Secureworks biedt een innovatieve, toonaangevende oplossing met hun Taegis XDR-platform. Gecombineerd met onze beveiligingsoplossingen en brancheleiderschap in MDR, versterken we onze gezamenlijke positie in de markt en leveren we betere resultaten voor organisaties van alle groottes wereldwijd", aldus Joe Levy (foto), CEO van Sophos. "De gerenommeerde expertise van Secureworks op het gebied van cybersecurity sluit perfect aan bij onze missie om bedrijven te beschermen tegen cybercriminaliteit door krachtige en intuïtieve producten en services te leveren. Deze overname is een belangrijke stap voorwaarts in onze toewijding om een ​​veiligere digitale toekomst voor iedereen te bouwen."

Threat intelligence

Cyberrisico blijft toenemen, gedreven door een ongebreideld cybercrimineel ecosysteem en wereldwijde geopolitieke druk. Samen delen Sophos en Secureworks een lange geschiedenis van uitzonderlijke threat intelligence, beveiligingsoperaties, incidentrespons en innovatieve beveiligingsproductmogelijkheden die organisaties helpen deze tegenstanders te verslaan.

"Onze missie bij Secureworks is altijd geweest om menselijke vooruitgang te beveiligen. Sophos' portfolio van toonaangevende endpoint-, cloud- en netwerkbeveiligingsoplossingen - in combinatie met onze XDR-gestuurde beheerde detectie en respons - is precies wat organisaties zoeken om hun beveiligingshouding te versterken en gezamenlijk het tij te keren tegen de tegenstander," aldus Wendy Thomas, CEO van Secureworks. "Zoals Joe en ik beiden geloven, zal deze transactie ons go-to-market-aanbod versterken met Sophos' wereldwijde schaal, expertise en reputatie."

Transactiegegevens

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst is Sophos van plan om Secureworks over te nemen in een volledig contante transactie ter waarde van $ 859 miljoen. Aandeelhouders van Secureworks, waaronder Dell Technologies (NYSE: DELL), ontvangen $ 8,50 per aandeel in contanten. Dit vertegenwoordigt een premie van 28% op de onaangetaste 90-daagse volumegewogen gemiddelde prijs (VWAP). De transactie zal naar verwachting begin 2025 worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. Aanvullende informatie over deze aankondiging is te vinden in het Formulier 8-K dat Secureworks op 21 oktober 2024 heeft ingediend bij de United States Securities and Exchange Commission (SEC).

Kirkland & Ellis LLP treedt op als juridisch adviseur voor Sophos en Goldman Sachs & Co. LLC., Barclays, BofA Securities, HSBC Securities (USA) Inc. en UBS Investment Bank treden op als financieel adviseurs en verstrekken schuldfinanciering voor de transactie. Piper Sandler & Company en Morgan Stanley & Co. LLC treden op als financieel adviseurs voor Secureworks en Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP treedt op als juridisch adviseur.

Gartner BW tm 02-11-2024 Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
DIC Awards BN tm 28-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!