Witold Kepinski - 24 oktober 2024

Main Capital Partners verkoopt Perbility aan Rivean Capital

Main Capital Partners (“Main”), een toonaangevende investeerder in enterprise software in de Benelux, DACH-regio, Nordics en de Verenigde Staten, kondigt met trots de succesvolle verkoop van Perbility aan Rivean Capital aan. Perbility is een leverancier van volledig cloudgebaseerde HR-softwareoplossingen en heeft sinds de investering van Main in december 2020 een indrukwekkend groeitraject doorlopen. Deze transactie volgt op diverse strategische initiatieven, waaronder de migratie van CHECK-IN naar Helix, de versnelling van up- en cross-selling en een sterkere aanwezigheid in zowel de publieke als B2B-markten. De afronding van de verkoop aan Rivean Capital wordt binnen vier tot zes weken verwacht, afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen.

Main Capital Partners verkoopt Perbility aan Rivean Capital image

Tijdens het strategische partnerschap met Main heeft Perbility een aanzienlijke financiële groei gerealiseerd, waarbij de omzet verviervoudigd is tot 29 miljoen euro tussen 2020 en 2024. Daarmee heeft het bedrijf de “rule of 50” behaald. Deze groei werd gedreven door zowel organische ontwikkeling als succesvolle add-on acquisities. Het klantenbestand groeide van ongeveer 900 naar meer dan 1.500, wat de sterke marktpositie van het bedrijf benadrukt. Daarnaast heeft Perbility fors geïnvesteerd in innovatie en productontwikkeling, waardoor het zich verder heeft kunnen ontwikkelen als een toonaangevende leverancier van HCM-oplossingen in Duitsland. Vooral de acquisities van Concludis in 2022 en Begis in 2023 hebben bijgedragen aan de uitbreiding van de HCM-waardeketen en nieuwe cross-selling kansen gecreëerd.

De exit van Perbility markeert Main's 4e exit in 2024. Eerder dit jaar kondigde Main Capital Partners in juni de verkoop aan van HR Software groep Textkernel (Benelux) aan Bullhorn in de VS, gevolgd door de exit van Connected Care groep Enovation (Benelux) aan Legrand in Frankrijk en de exit van Optimizers (Benelux), een Europese ecommerce enablement softwareleverancier, aan het door TA Associates gesteunde Orisha in Frankrijk.

HR software

Sven van Berge Henegouwen, Managing Partner en Head of DACH bij Main Capital Partners, zegt: “Onze investering in Perbility heeft laten zien wat er mogelijk is in de Duitse HR-softwaremarkt. We zijn trots op de samenwerking met oprichter en CEO Andreas Meck en op wat we samen hebben bereikt, zoals de indrukwekkende groei in zowel omzet als winstgevendheid, en de succesvolle strategische overnames. Perbility heeft zijn positie als marktleider in HCM-oplossingen versterkt, en we zijn ervan overtuigd dat het bedrijf nog vele jaren succesvol zal blijven onder leiding van Rivean Capital.”

De samenwerking met Rivean Capital biedt Perbility de mogelijkheid om zijn up- en cross-selling verder uit te bouwen, zijn aanwezigheid op de (semi-)publieke and B2B-markt te vergroten en te werken aan verdere geografische expansie in de DACH-regio. Onder het eigenaarschap van Rivean Capital wil Perbility zijn organisatiecapaciteiten versterken, het klantenbestand verder uitbreiden en het verkoopteam versterken. Ook zal het bedrijf blijven innoveren met onder meer de integratie van AI-gestuurde workflows om zijn productaanbod te verbeteren.

Andreas Meck, CEO van Perbility, zegt: “We zijn enthousiast over de volgende stap voor ons bedrijf met Rivean Capital, waarin we blijven innoveren en de best mogelijke dienstverlening aan onze klanten zullen bieden.”

Gartner BW tm 02-11-2024 Specops Software 22/10 t/m 5/11 BW
Sophos All Colours BN + BW  10-10-2024 tm 31-10-024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!