Witold Kepinski - 23 oktober 2024

Netskope koopt Dasera en breidt data security uit met nieuwe DSPM toepassingen

Netskope, speler op het gebied van Secure Access Service Edge (SASE) en Security Service Edge (SSE), heeft nieuwe verbeteringen aangekondigd voor het Netskope One-platform onder andere door de overname van Dasera. Hiermee breidt het bedrijf zijn reeds dataprotectieloplossingen uit met geïntegreerde Data Security Posture Management (DSPM)-mogelijkheden.

Netskope koopt Dasera en breidt data security uit met nieuwe DSPM toepassingen image

Moderne dataprotectie blijft een topprioriteit voor organisaties, aangezien ze hybride werkomgevingen optimaliseren, kunstmatige intelligentie- en machine learning-tools in snel tempo adopteren, worstelen met privacyvoorschriften en worden geconfronteerd met een steeds groter aantal beveiligingsbedreigingen. Het Netskope One-platform levert al jaren naadloos geavanceerde dataprotectie op schaal voor web, cloud, e-mail, endpoint en on-premises behoeften, en doet dit vandaag voor duizenden wereldwijde bedrijfsorganisaties, waaronder meer dan 30 van de Fortune 100.

Netskope wordt al tien jaar lang consequent erkend voor zijn leiderschap in dataprotectie, waaronder in het Gartner Magic Quadrant voor Security Service Edge, waar het wordt geclassificeerd als hoogst in uitvoering en verst in visie, en zijn bijbehorende Critical Capabilities for Security Service Edge-rapport, waar Netskope behoort tot de top-gerangschikte leveranciers van dataprotectiemogelijkheden.

Nu, door de voortdurende uitbreiding van Netskope One, gekoppeld aan de recente overname en integratie van DSPM-innovator Dasera, zullen Netskope-klanten en -partners profiteren van een nog breder scala aan mogelijkheden. De volledig geïntegreerde dataprotectiel oplossing van Netskope kan naadloos geavanceerde beveiliging leveren voor web-, SaaS-, PaaS-, IaaS-, e-mail-, endpoint- en on-premises use-cases, inclusief gestructureerde, semi-gestructureerde en ongestructureerde gegevensopslag en datalakes.

Platform

"De moderne dat beveiligingsstrategie van een bedrijf is gericht op het holistisch kennen en beheersen van waar hun gegevens zich bevinden, wat deze gegevens zijn, hoe ze daar zijn gekomen, de status van de gegevensopslag, hoe gevoelige gegevens worden gebruikt, wie of wat er toegang heeft tot en hoe ervoor te zorgen dat realtime en gedetailleerde gegevensbeleid wordt afgedwongen", aldus Sanjay Beri, CEO en mede-oprichter van Netskope. "Ons doel is altijd geweest om deze moderne dat beveiligingsstrategie mogelijk te maken door de breedste en diepste dataprotectie te bieden met behulp van één enkel, holistisch platform, dat we Netskope One noemen. In mijn dialoog met beveiligingsleiders over de hele wereld in de afgelopen maanden is het duidelijk dat ze enthousiast zijn over DSPM-mogelijkheden die deel uitmaken van het Netskope One-platform. Het laatste wat ze willen is nog een andere puntoplossing die probeert een deel van het dataprotectieprobleem aan te pakken - dus een echt uniform platform zoals Netskope One hebben om de breedte en diepte van hun use-cases te dekken voor web, cloud, e-mail, endpoint, on-prem en waar hun gegevens zich ook bevinden, is erg aantrekkelijk geweest."

De Netskope DSPM-module zal onmiddellijk algemeen beschikbaar zijn als onderdeel van het Netskope One-platform.

Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024 Telindus Proximus banner 1 22-10 t/m 27-10
Tanium BN+BW 8/10/2024 - 01/11/2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!