Witold Kepinski - 23 oktober 2024

Cyera neemt Trail over om datalekken te voorkomen in het AI-tijdperk

Cyera breidt zijn platformportfolio uit met next-generation Data Loss Prevention (DLP) door de overname van Trail (nu Cyera DLP).

Cyera neemt Trail over om datalekken te voorkomen in het AI-tijdperk image

Onder leiding van Trail-mede-oprichters Zohar Vittenberg, Nadav Zingerman en Roei Mutay, afgestudeerden van het elite Talpiot-programma in Israël, brengt het Trail-team expertise in beveiliging en geavanceerde datalekkagepreventie-mogelijkheden. 

AI heeft alles veranderd. De ongecontroleerde datasprawl, de uitbreiding van aanvalsoppervlakken en de toenemende beveiligings- en privacybedreigingen hebben een dataprotectiecrisis aangewakkerd. Sterker nog, 60% van de organisaties heeft geen vertrouwen in hun vermogen om gegevenslekken te detecteren en erop te reageren. Dit dwingt beveiligingsteams om hun dat beveiligingsstrategieën in het AI-tijdperk te evolueren - of volledig te heroverwegen - en AI te gebruiken om hun gegevens te beveiligen.

Bij Cyera is het de missie om beveiligingsteams in staat te stellen innovatie veilig te stimuleren. Cyera doet dit door hen te voorzien van kritische context en controle over hun meest vitale resource, gegevens..In plaats van te vertrouwen op statische patroonherkenning, begrijpt de geavanceerde dataclassificatie-engine van Cyera, aangedreven door AI, context, intentie en nuances, zodat beveiligingsteams hun gegevens echt kunnen begrijpen. De magie zit hem in het vermogen om automatisch te leren en aan te passen aan de unieke gegevens van een organisatie. De LLM is zelfs getraind op verticale specifieke gegevens zoals gezondheidszorggegevens, retail, productie en financiële diensten om datanuances in verschillende industrieën vast te leggen. Deze verschuiving van een regelgebaseerde benadering naar een intelligentiegebaseerde benadering betekent een belangrijke vooruitgang in dat beveiliging.

Data Security Posture Management (DSPM)

De hoeksteen is Cyera's Data Security Posture Management (DSPM). Het maakt gebruik van AI en ML om volledig autonome dataclassificatie te bereiken met een nauwkeurigheid van meer dan 95%, waardoor de behoefte aan menselijke interventie drastisch wordt verminderd. Voortbouwend op deze basis brengt Trail's DLP-technologie dat beveiliging naar een hoger niveau - door ons in staat te stellen gegevens in beweging te beveiligen. Het consumeert intelligent de dataclassificaties van Cyera DSPM en maakt gebruik van AI om waarschuwingen te analyseren en te prioriteren. Deze prioritering is gebaseerd op cruciale factoren zoals gebruikersrisiconiveaus, bestemmingsrisico's en recentheid van activiteiten. Hierdoor kunnen beveiligingsteams hun inspanningen richten op de gebieden waar ze het meest van belang zijn. Door de incidenten met de grootste risico's voor het bedrijf te benadrukken, kunnen ze onmiddellijk preventieve maatregelen nemen, zoals het blokkeren van verdachte activiteiten, het verwijderen van blootgestelde gegevens of het in quarantaine plaatsen van gevoelige bestanden.

"Toetreden tot Cyera markeert een spannend nieuw hoofdstuk voor Trail", aldus Zohar Vittenberg, CEO en mede-oprichter van Trail. "We hebben altijd het doel gehad om de grenzen van datalekkagepreventie met AI te verleggen. In Cyera hebben we een partner gevonden die onze visie deelt. Samen, door onze DLP te combineren met hun toonaangevende DSPM-platform, leveren we een oplossing die zowel identificeert als beschermt tegen datarisico's in real-time, en daarmee een nieuwe standaard zet voor dat beveiliging in een door AI gedreven wereld."

Annemieke DO NOT REMOVE DIC Awards BW tm 28-10-2024
Specops Software 22/10 t/m 5/11 BN+BW

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!