Witold Kepinski - 23 oktober 2024

Bechtle: resultaten derde kwartaal onder de verwachtingen

Volgens voorlopige cijfers verwacht Bechtle AG dat de winst vóór belastingen in het derde kwartaal van 2024 aanzienlijk lager zal zijn dan het voorgaande jaar en ook lager zal zijn dan de marktverwachtingen die Bechtle zelf heeft gesteld. De achtergrond hiervan is de aanhoudende enorme terughoudendheid om te investeren, vooral bij middelgrote bedrijven. De twee belangrijkste nationale markten van Bechtle, Duitsland en Frankrijk, worden het zwaarst getroffen.

Bechtle: resultaten derde kwartaal onder de verwachtingen image

Net als in het tweede kwartaal was vooral het traditioneel belangrijke kwartaaleinde verrassend zwak. Bovendien kon Bechtle in hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar een grootschalig softwareproject boeken, wat een positieve impact had op de omzet en winst. Een vergelijkbaar effect deed zich in het derde kwartaal van 2024 niet voor.

Met ongeveer 1,89 miljard euro vertoont het omzetvolume slechts een lichte daling van ongeveer 1% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met circa 2% tot circa 1,51 miljard euro. De winst vóór belastingen (EBT) bedraagt ​​ongeveer 78 miljoen euro, vergeleken met 93,9 miljoen euro vorig jaar. De EBT-marge zal naar verwachting 5,2% bedragen.

Prognose

Op basis van de winstontwikkeling over het jaar tot nu toe en het uitblijven van economisch herstel in het derde kwartaal is de directie van mening dat het behalen van de op 18 juli 2024 aangepaste prognose in de huidige economische situatie niet langer realistisch is.

Hoewel de Raad van Bestuur nog steeds verwacht dat de bedrijfsontwikkeling in het vierde kwartaal van 2024 zal verbeteren, kan de mate waarin deze momenteel niet betrouwbaar kan worden voorspeld vanwege de hoge mate van onzekerheid rond de marktontwikkelingen. Bechtle publiceert daarom geen nieuwe prognose voor de resterende weken van boekjaar 2024.

Bechtle AG zal op 8 november 2024 haar kwartaaloverzicht voor het derde kwartaal met de definitieve cijfers publiceren.

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!