Wouter Hoeffnagel - 24 oktober 2024

TenneT kiest ilionx als strategische cybersecurity-partner

Netbeheerder TenneT heeft ilionx geselecteerd als strategische cybersecurity-partner. In deze rol is ilionx verantwoordelijk voor het bieden van volledige securitydiensten, om TenneT te helpen voldoen aan de nieuwste wet- en regelgeving en het energienet veilig te houden.

TenneT kiest ilionx als strategische cybersecurity-partner image

TenneT zocht naar een partner die een uitgebreide beveiligingsoplossing kon leveren voor hun kritieke infrastructuur. Met haar SOC/SIEM-dienstverlening biedt ilionx een geïntegreerde oplossing die het beheer en de detectie van afwijkend netwerkgedrag omvat, waardoor de hoge beschikbaarheid en veiligheid van het energienet wordt gewaarborgd.

'Security is voor ons cruciaal'

Mario Suykerbuyk, Director TenneT BTO: “Cybersecurity, en specifiek SOC/SIEM-dienstverlening, is voor ons cruciaal. Daarmee kunnen we voldoen aan specifieke wet- en regelgeving, zoals NIS2, en houden we onze energienet veilig. Tijdens het hele aanbestedingstraject heeft ilionx laten zien een gekwalificeerd team te hebben dat met ons meedenkt over de businesseisen, openstaat voor feedback en transparantie biedt. Daarbij brengt ilionx alle informatie overzichtelijk in kaart middels een realtime rapportageportaal. We waren op zoek naar een partner voor langere tijd die detectie uit handen neemt en proactief advies geeft, en we zijn ervan overtuigd dat we in ilionx de geschikte partner hiervoor hebben gevonden.”

Jan Veltman, CEO van ilionx, zegt over de aanstaande samenwerking: “We zijn ontzettend blij dat we deze belangrijk service aan TenneT mogen leveren. Het gegund krijgen van deze aanbesteding is een grote stap om onze footprint binnen de vitale dienstverlening in Nederland te vergroten. De komende maanden staan in het teken van de implementatie van onze securitydienstverlening, waarna ons team van experts klaarstaat om de serviceverlening aan TenneT te starten en advies te geven waar nodig. We kijken ernaar uit om de komende jaren samen met TenneT te werken om de veiligheid van het energienet te garanderen en verder uit te breiden.”

Telindus Proximus banner 1 22-10 t/m 27-10 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-4 | 21-10 tm 28-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!